Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запоріжжя завітала делегація журналістів з Одеської області

6 липня 2012 - 14:50

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук зустрівся з делегацією журналістів з Одеської області, яка завітала до Запоріжжя на запрошення Запорізької обласної організації НСЖУ.

У заході також взяли участь перший заступник голови облради Олександр Клепаков, заступник голови ДПС України в Запорізькій області Сергій Давидков, голова правління обласного осередку НСЖУ Наталія Кузьменко, керівники структурних підрозділів ОДА та представники запорізьких ЗМІ.

- Принципова позиція голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка – повна відкритість та прозорість обласної виконавчої влади. Ми тісно співпрацюємо зі ЗМІ, надаємо усю необхідну інформацію, регулярно реагуємо на критичні публікації. Ми також дуже зацікавлені у співпраці з іншими регіонами України, у тому числі – з Одеською областю. Ми бажаємо вам гарних вражень від нинішнього перебування у Запоріжжі, запрошуємо відвідати Хортицю та інші знакові об’єкти нашого гостинного краю. Крім того, маємо надію вас зустріти восени на фестивалі «Покрова на Хортиці», який триватиме з 6 до 14 жовтня. Це буде одним з найбільш видовищних та масштабних свят року в області, на яке ми вже сьогодні запрошуємо гостей з усіх куточків України, - зазначив Микола Ярмощук.

Начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Олександр Коваленко розповів журналістам, за якою схемою ОДА співпрацює зі ЗМІ.

- Майже кожного тижня ми проводимо брифінги керівників облдержадміністрації. Посадовці обласної влади регулярно беруть участь у телевізійних та радіопрограмах, прямих лініях з читачами запорізьких газет. Словом, ми завжди відкриті для журналістів. Крім того, діє Програма сприяння розвитку інформаційної галузі області на 2011-2015 роки, відповідно до якої було проведено конкурси на кращі журналістські роботи та призначено стипендії найбільш нужденним ветеранам запорізької журналістики. Цього року у рамках Програми за рахунок обласного бюджету нам також вдалося виділити кошти Запорізькій ОДТРК на придбання спеціального обладнання у зв’язку з переходом на цифровий формат мовлення, - повідомив Олександр Коваленко.

По завершенні зустрічі одеські журналісти та запорізькі посадовці обмінялися сувенірами та пам’ятними подарунками.

Представники одеських ЗМІ перебуватимуть у Запорізькій області впродовж трьох днів. За сприяння управління культури і туризму ОДА вони відвідають Музей історії Запорізького козацтва та історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» на острові Хортиця, побувають у Садибі Попова в Василевському районі, а також на Кам’яній могилі в Мелітопольському районі. Крім того, журналісти візьмуть участь в чемпіонаті з аквабайкінгу, який відбудеться 7-го липня у Василівці, та завітають до «Козацької залоги», де виступатиме кінний театр «Запорізькі козаки».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області