Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реалізація соціальних ініціатив Президента України в області – ключовий напрямок роботи місцевої влади

7 липня 2012 - 13:55

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов взяв участь у виїзному засіданні  комісії з соціальних та гуманітарних питань Української асоціації районних та обласних рад. Під час засідання йшлося про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області.

Про проведену в регіоні роботу учасників заходу детально поінформував заступник голови ОДА Андрій Гамов. Зокрема, посадовець насамперед торкнувся результатів праці служб зайнятості, які нині особливу увагу приділяють працевлаштуванню соціально незахищених верств населення, інвалідів, молоді та людей віком від 45 років. За словами Андрія Гамова, з початку року майже 2 тисячі громадян (на 41% більше, ніж торік), котрі перебувають на обліку у центрах зайнятості, були задіяні на оплачуваних громадських роботах. Крім того, 973 особи пройшли професійну перепідготовку (на 9% більше аніж в 2011 році). Також служби зайнятості працевлаштували 253 інваліда (майже на 40% більше аніж торік).

У рамках запровадження державної соціальної політики, спрямованої на підвищення якості та стандартів життя, в поточному році ГУ Пенсійного фонду в Запорізькій області провело перерахунок пенсій 520 тисячам запоріжців (97,5% від загальної кількості пенсіонерів). Також з 1 липня проведено перерахунок пенсій колишнім військовослужбовцям (понад 21,3 тисячі громадян).

Також Андрій Гамов поінформував представників комісії з соціальних та гуманітарних питань Української асоціації районних та обласних рад, що у 2012 році затверджена обласна програма подолання та попередження бідності на 2012-2015 роки. Як одна з найбільш ефективних, зарекомендувала себе обласна програма «Назустріч людям» на 2011-2014 роки.

Крім того, в березні поточного року в області затвердили план заходів щодо розвитку системи соціальних послуг, згідно з яким організовано діяльність «мобільних соціальних офісів», триває запровадження інноваційних моделей соціальної роботи в територіальних центрах, зокрема, мультидисциплінарних команд при наданні послуг людям з IV-V категорією рухової активності.

Також Андрій Гамов поінформував про організацію роботи з виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР та про стан забезпечення незахищених верств населення телетюнерами.

- На початок липня грошову компенсацію вже отримали понад 35 тисяч запорізьких вкладників колишнього Ощадбанку СРСР. Ще близько 110 тисяч вкладників пройшли актуалізацію. Механізм проведення компенсаційних виплат відпрацьований в регіоні на високому рівні. Всі питання вирішуються в робочому режимі, суттєвих зауважень до роботи відділень Ощадбанку України немає, - повідомив заступник голови облдержадміністрації.

Також А. Гамов відзначив, що область посідає 3 місце в Україні за кількістю та оперативністю підготовлених заявок на отримання телетюнерів: «До Головного управління праці та соціального захисту населення надійшло близько 45 тисяч заяв. З них 41,3 тисяч вже направлені до Державного комітету телебачення та радіомовлення України».

У ході засідання члени комісії також торкнулися й стану реалізації ще ряду положень нової соціальної політики, зокрема, впровадження європейських підходів до працевлаштування громадян, отримання трудової пенсії (у залежності від стажу), підвищення пенсійних виплат членам сімей померлих інвалідів війни, підвищення розміру пенсій учасникам війни тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район