Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальна сфера та багатодітні родини - на особливому контролі заступника міністра

10 липня 2012 - 12:04

Соціальна сфера та багатодітні родини - на особливому контролі заступника міністра

Під час перебування з робочою поїздкою у Запорізькій області заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Володимир Бандуров відвідав будинок сімейного типу родини Стрижак, що у Кам'янко-Дніпровському районі, та прийомну сім'ю Бехтер, які проживають у смт Велика Білозерка.

Ірина та Сергій Стрижаки виховують 10 дітей, позбавлених батьківського піклування. Подружжя створили дитячий будинок сімейного типу у власному помешканні у 2008 році. А у родині Ганни та Сергія Бехтер сьогодні виховується 7 дітей. Незабаром Ганна та Сергій планують збільшити родину, взявши на виховання ще двох дітей.

- Упевнений, що це велике щастя виховувати таку кількість дітей, як у цих двох родинах. Ми сьогодні обговорили дуже багато питань, які хвилюють батьків. І не тільки суто побутові. Можу сказати, що нам разом необхідно розв'язати ряд завдань, озвучених сьогодні, - підкреслив Володимир Бандуров.

У Великій Білозерці посадовець також побував у дитячому садку «Малятко», назвавши його прикладом успішного використання бюджетних коштів, виділених у вигляді субвенції, як компенсація ризику населенню, котре проживає у 30-кілометровій зоні навколо ЗАЕС. У 2011 році капітально відремонтували дах будівлі дошкільного закладу, на ці роботи було спрямовано 198 тисяч гривень. У результаті більше 60 вихованців «Малятка» отримали тепле і комфортне приміщення, у якому вони проводять практично увесь день.

Перебуваючи у дитсадку, Володимира Бандурова ознайомили з планами щодо подальшого ремонту його будівлі. На сьогодні підготовлено проект із загальним кошторисом понад 758 тисяч гривень, згідно з яким планується замінити вікна та двері, а також утеплити фасад.

Заступник міністра пообіцяв сприяти виділенню коштів на завершення ремонтних робіт, адже вважає, що розвиток та підтримка соціальної сфери, зокрема, дошкільних та шкільних закладів, розвиток сучасної інфраструктури – це основа збереження та розбудови українського села.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області