Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Металургія – це локомотив промисловості Запорізької області і ми не допустимо зупинки цього локомотиву»

10 липня 2012 - 15:11

Напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної галузі У Запоріжжі реконструйовано пам’ятник Металургу. В урочистостях з нагоди відкриття оновленого монументу, взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Очільник області привітав усіх запорізьких металургів та гірників з прийдешнім професійним святом та висловив надію щодо вдалих перспектив розвитку галузі.

- Сьогодні ми не лише відкриваємо оновлений пам’ятник. Ми наголошуємо на тому, що Запоріжжя та металургія – це слова-синоніми. Адже саме завдяки металургійним підприємствам Запоріжжя здобуло славу індустріального центру, а це звучить гордо як в Україні, так і за її межами. Без металургійної галузі не було б у Запорізькому краї ані «АвтоЗАЗу», ані «Мотор Січі» та багатьох інших промислових підприємств. Пам’ятник Металургу, це не лише витвір мистецтва. Це своєрідний вартовий, що стоїть на сторожі промислового майданчика міста. Ми, запоріжці, розуміємо, що металургія – це локомотив промисловості Запорізької області і ми не допустимо зупинки цього локомотиву», - з такими словами звернувся до присутніх Олександр Пеклушенко.

Вирішення проблем металургійної галузі сьогодні один з головних пріоритетів діяльності обласної влади. Комплексно це питання планується розглянути під час робочої поїздки до регіону Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

- Металургійний комплекс, на жаль, сьогодні переживає не найкращі часи. Але я не бачу проблем, які не можна вирішити. Зустрічаючись з менеджментом та власниками підприємств, ми розуміємо – де ми знаходимося  і куди мусимо рухатись далі. А рухатись ми повинні тільки у напрямку модернізації та осучаснення металургійного виробництва. Але без підтримки держави, без розуміння того, що держава повинна зберегти галузь, перш за все, за рахунок певних преференцій у тарифах на електроенергію, на жаль, запустити цей механізм ми не зможемо. На виконання доручення Президента України Віктора Януковича, який відвідав нашу область з робочим візитом, вже сьогодні працює чотири комісії, робота яких спрямована на вирішення цих проблем. 26 липня Запорізьку область має відвідати Прем’єр-міністр України Микола Азаров саме з метою вирішення комплексу проблем металургійної галузі. У Запоріжжя немає майбутнього без металургії. І я переконаний, що майбутнє Запоріжжя буде чудовим. Адже металургійний комплекс регіону розвивався, розвивається та ще довго буде розвиватися, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області