Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває підготовка до початку осінньо-зимового періоду

10 липня 2012 - 15:26

В області триває підготовка до початку осінньо-зимового періоду

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк провів всеукраїнську селекторну нараду з питань підготовки ЖКГ до осінньо-зимового періоду, а також реалізації державних житлових програм. Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Насамперед урядовець порушив питання підготовки житлово-комунального господарства до опалювального сезону.

- Ми вже перетнули екватор підготовки до опалювального сезону і маємо ще більше активізуватися. Ми повинні гарантувати населенню не тільки наявність послуг, а й їхню високу якість. Станом на сьогодні готові 40% котелень, найгірше ця робота проводиться в Херсонській, Чернігівській, Тернопільській та Запорізькій областях. Не оптимістична ситуація і щодо проведення капітального ремонту та заміни котелень, у деяких регіонах робота виконана лише на 10%, - зазначив Анатолій Близнюк.

Також урядовець повідомив, що з серпня розпочнеться перевірка актів та паспортів житлових будинків щодо їх готовності до осінньо-зимового періоду. Особлива увага приділятиметься стану готовності навчальних та оздоровчих закладів.

Крім того Анатолій Близнюк повідомив, що нині загалом по всій Україні 204 комунальних підприємства мають заборгованість по зарплаті.

- При наявності заборгованості більш, ніж протягом одного кварталу, керівники підприємств можуть готуватися до звільнення зі своїх посад. Це питання ми беремо під посилений контроль, - підкреслив урядовець.

За словами Петра Гончарука, Запорізька область не відхиляється від строків підготовки до опалювального сезону.

- Ми постійно проводимо моніторинг щодо підготовки територій області до осінньо-зимового періоду. У нас дійсно є певні проблеми щодо освоєння коштів на капітальний ремонт комунальних доріг. Це пояснюється тим, що загальна сума коштів, виділених на роботи, досить велика – 73 млн. грн. Відтак ми повинні проводити тендери, а це затягує процес. Думаю, вже у липні ми розпочнемо роботи. Що ж стосується капітального ремонту та заміни котелень, область ще чекає фінансування на проведення цих робіт, - повідомив Петро Гончарук.

Також під час наради обговорювалося питання реалізації соціальних ініціатив Президента України, а саме – програми «Доступне житло». За словами Анатолія Близнюка, влада на місцях має посилювати роз’яснювальну роботу серед населення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області