Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «В області ведеться активна робота з організації протидії пожежам у природних екосистемах»

12 липня 2012 - 10:20

Віктор Ємельяненко: «В області ведеться активна робота з організації протидії пожежам у природних екосистемах»

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у міжвідомчій селекторній нараді з питань організації протидії пожежам у природних екосистемах та інвентаризації захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони). Захід відбувся під головуванням заступника Міністра МНС України Василя Квашука.

У нараді взяли участь керівники Мінагрополітики, Держлісагентства та представники їх територіальних органів – керівники обласних комісій ТЕБ та НС,  структурних підрозділів обласних державних адміністрацій з питань надзвичайних ситуацій, територіальних органів МНС та інші фахівці.

«Головна мета нашого заходу – звернути увагу всіх відомств та посадових осіб, які відповідають за стан пожежної безпеки в регіонах, особливо в екосистемах, що існує проблема – на більшості території України утримується спекотна погода. Протягом минулого тижня фактично скрізь установлено четвертий-п’ятий клас пожежної небезпеки. Це призвело до зростання кількості виїздів на пожежі у півтора раза. Гідрометцентр нас попереджає, що є передумови для зростання кількості займань у екосистемах. Тому нам треба бути готовими і зробити все можливе для недопущення загорань та виявлення їх на ранніх етапах», - наголосив Василь Квашук.

За словами заступника директора Департаменту управління рятувальними силами МНС України Миколи Чечоткіна, на сьогодні найбільш актуальними залишаються питання забезпечення належного рівня захисту від пожеж населених пунктів, особливо в сільській місцевості та на підприємствах підвищеної небезпеки, а також облаштування пожежних водоймищ.

Як повідомив у ході наради Віктор Ємельяненко, на території Запорізької області знаходиться 76 га лісового фонду, які обслуговує обласне управління лісового та мисливського господарства, а також три національні заповідники: «Хортиця», «Коса Обіточна» та «Азово-Сивашський заповідник».

- Станом на 9 липня на території області сталося 53 лісові пожежі на загальній площі 26,3 га. До їх гасіння було залучено 368 чоловік особового складу та 99 одиниць техніки МНС. Завдяки проведеним превентивним заходам із попередження лісових пожеж та оперативному реагуванню на них протягом року не допущено виникнення масштабних лісових пожеж, - повідомив посадовець.

За словами Віктора Ємельяненка, з метою визначення готовності підрозділів до гасіння масштабних лісових пожеж минулого тижня на території Мелітопольського лісомисливського господарства був розгорнутий Мелітопольський зведений загін Головного  управління МНС України в Запорізькій області. У ході перевірки були відпрацьовані питання взаємодії та взаємоінформування з місцевими органами влади, підприємствами лісового та мисливського господарства, підрозділами МВС, Міноборони та керівниками потенційно небезпечних об’єктів на випадок виникнення пожеж і загорань у природних екосистемах області.

Що ж стосується проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони), таких в області нараховується 700 одиниць. З них 280 перебувають у державній власності, 171 – у комунальній, 249 – у приватній. Обласна інвентаризаційна комісія здійснює постійний контроль за ходом  технічної інвентаризації.

Станом на 7 липня в області проведена інвентаризація 220-ти захисних споруд цивільного захисту (44% - державної власності, 36% - комунальної, 15% - приватної), ще на 133 спорудах з різних об’єктивних причин неможливо провести інвентаризацію. Робота з проведення інвентаризації триває, але її супроводжують проблеми – обмежена кількість коштів у районних бюджетах, а також відмова власників приватних захисних споруд укладати договори з БТІ та виділяти кошти на проведення технічної інвентаризації. Наразі обласна влада працює над їх розв’язанням.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни