Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізька область своїх лідерських позицій у металургії не віддасть»

13 липня 2012 - 10:22

Олександр Пеклушенко: «Запорізька область своїх лідерських позицій у металургії не віддасть»

15 липня працівники металургійної та гірничодобувної галузі відзначають професійне свято. Урочистості з цієї нагоди відбулися у Палаці культури «Дніпроспецсталь». Зі святом запорізьких металургів та гірників привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Очільник області, зокрема, зазначив, що свято людей «вогняної професії» – це свято всієї Запорізької області. Металургія - це фундаментальна галузь не лише нашого регіону, а й всієї України. На запорізькій землі виробляється 20% загального обсягу сталі та феросплавів. Третина усієї промислової продукції регіону – це продукція саме металургійних підприємств. У 2011 році запорізькі металурги перерахували у бюджети всіх рівнів понад 9 млрд. грн.

- Металургія – це галузь, що не тільки формує економіку регіону, наповнює бюджет області, це галузь, якій Запоріжжя завдячує статусом промислового центру України. Саме будівництво Дніпровської ГЕС та Дніпровського комбінату дало потужний імпульс створенню унікального промислового майданчика в Запоріжжі, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Олександр Пеклушенко подякував колективам запорізьких металургійних та гірничодобувних підприємств за самовіддану працю на благо Запорізького краю. Особливі слова пошани прозвучали  на адресу ветеранів галузі.

Зупинився у своїй промові очільник області і на проблемах запорізької металургії. Адже питання підтримки цієї найважливішої для регіону галузі – один з головних пріоритетів діяльності обласної влади.

- Я переконаний, що за підтримки Президента та Уряду, яку ми відчуваємо та отримуємо, а також завдяки конструктивному діалогу з власниками підприємств ми знайдемо оптимальні рішення найбільш гострих проблем металургійного комплексу. В мене немає жодних сумнівів, що ми гідно подолаємо усі труднощі і зможемо впевнено дивитись у майбутнє. Запорізька область своїх лідерських позицій у металургії не віддасть, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Запорізьких металургів та гірників з прийдешнім професійним святом привітав і голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк -  очільник  області, яку називають краєм вугілля та металу: «У цей святковий день дуже важливо, що ми говоримо металургам та гірникам, що їх професія важлива, затребувана, що ми  сьогодні пишаємося ними  та поважаємо  людей, які своє серце, своє життя віддають своїй справі сповна».

На честь свята кращих представників запорізької металургійної та гірничодобувної галузі  відзначено  державними нагородами та грамотами і подяками від обласної та міської влади.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів