Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Минає рік з дня вибухів та пожежі на ракетно-артилерійському складі поблизу села Новобогданівки Мелітопольського району. З цієї нагоди голова облдержадміністрації Юрій Артеменко відвідав місце надзвичайної ситуації

6 травня 2005 - 13:25

Біля Новобогданівського Будинку культури губернатор зустрівся із сільчанами. Останні зібралися на мітинг, щоб ще раз привернути увагу до своїх так і не вирішених до кінця проблем.

Перш за все новобогданівці вимагають заборонити проведення робіт з утилізації боєприпасів поблизу населених пунктів. Голова облдержадміністрації запевнив, що без їхньої згоди цього ніхто робити не буде. Хоча на військових складах ще зберігається за неточними підрахунками близько 60 % боєприпасів, які пошкоджені і теж небезпечні. Як знайти соломонове рішення, Юрій Артеменко вів розмову з військовими на території самої в/ч А-2985. До вирішення цього питання залучені як вітчизняні, так і зарубіжні фахівці.

Мешканці постраждалих сіл прохають надати їм статусу учасників бойових дій. На що керівник області категорично заперечив і зазначив, що це в компетенції Верховної Ради і, як народний депутат України, він знає, що за таке рішення не проголосує ніхто з народних обранців, тому нічого обіцяти не буде. А от  вирішувати проблеми підтоплення, газифікації, медичного обслуговування влада допомагатиме. Вже 16 травня губернатор має намір зустрітися з керівництвом компанії «Нафтогаз України», щоб прискорити прихід блакитного палива в домівки новобогданівців. Хоча за газифікацію окремих помешкань їх власникам треба буде платити власні кошти, 6-8 тисяч гривень кожному. Сільчан таке повідомлення засмутило, бо колишня влада обіцяла це зробити за державні кошти. Правда, яким чином, ні екс-Президент України Л. Кучма, ні екс-Прем’єр-міністр В. Янукович не пояснили. Щоб знайти вихід, жителі прохали посприяти, щоб газифікація пройшла за рахунок їхніх власних заощаджень в «Ощадбанку» колишнього СРСР. Ю. Артеменко обіцяв порушити це питання в Уряді, а ще через три дні надати звіт про всі кошти обласного спецфонду, які надійшли на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації і про їх конкретне використання.

Останнє рішення голови облдержадміністрації викликане цілою низкою нарікань жителів не лише Новобогданівки на якість ремонтних робіт будинків. Задоволені новобогданівці лише своєю школою. Тут все зроблено на совість.

Деякі з питань, порушених громадянами, Ю. Артеменко вирішив тут же на місці. Наприклад, щодо безкоштовного внесення змін до технічних паспортів на житло власників, будинки яких постраждали від вибухів Мелітопольським бюро технічної інвентаризації. Губернатор прийняв запит Мелітопольської райдержадміністрації про відзначення державною нагородою головного лікаря Новобогданівської дільничної лікарні Алли Ваніної за її роботу в умовах надзвичайної ситуації.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області