Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі інваліди в області безкоштовно отримають технічні засоби реабілітації

13 липня 2012 - 11:32

Всі інваліди в області безкоштовно отримають технічні засоби реабілітації

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в області триває забезпечення людей з особливими потребами технічними засобами реабілітації, придбаними за рахунок державних коштів. Для більш професійного підходу до реалізації цієї ініціативи Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації провело семінар-нараду на базі казенного  підприємства «Науково – виробничий комплекс «Іскра».

У заході взяли участь працівники Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА, представники обласної МСЕК, Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Запорізького цеху протезно-ортопедичних виробів Дніпропетровського казенного експериментального підприємства, КП «НВК «Іскра», а також спеціалісти райміськуправлінь праці та соціального захисту населення по роботі з інвалідами.

Вони обговорили методи обслуговування людей з особливими потребами в плані виготовлення для них інвалідних візків за індивідуальними замовленнями та з особливими характеристиками. Крім того, кожен інвалід сам може обрати підприємство, на якому  йому виготовлять необхідний технічний засіб реабілітації.

За словами заступника начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Галини Гончаренко, скоро в Запоріжжі відкриється сервісний центр з виставковою залою, де будуть представлені всі моделі візків, які виробляються на українських заводах. Там інваліди зможуть випробувати  візки та вибрати той, який найбільше  підходить. Подібна виставкова зала вже функціонує на підприємстві «НВК «Іскра».

- На сьогодні ми вже отримали 50 інвалідних візків, десять з них вироблені на «Іскрі» і вже доставлені замовникам. Ще 40 технічних засобів реабілітації запоріжці отримають протягом найближчих п’яти днів. Зараз в роботі знаходиться ще понад 800 заявок на замовлення, і невдовзі люди зможуть отримати  візки, – повідомила Галина Гончаренко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області