Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький та Луганський регіони започаткували предметну співпрацю

13 липня 2012 - 15:43

В обласній державній адміністрації відбулася урочиста церемонія підписання тристоронньої угоди між Запорізьким та Луганським регіонами про співробітництво в економічній, промисловій, інноваційній, торгівельній, науково-технічній, гуманітарній та інших сферах. Від Запорізької області угоду підписали голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, голова облради Павло Матвієнко та Запорізький міський голова Олександр Сін. Луганську сторону представляли  голова ОДА Володимир Пристюк, голова облради Валерій Голенко та  Луганський міський голова Сергій Кравченко.

Як повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, напрямки співпраці двох дружніх регіонів напрацьовувались протягом місяця і нині їх остаточний варіант викладено в заходах тристоронньої угоди.

- Луганський регіон обраний для співробітництва не випадково. Фактично – це область-побратим для запоріжців. Ми маємо схожий промисловий сектор, інфраструктуру, у нас єдині духовні цінності та менталітет. Тож ми зможемо не тільки перейняти один в одного досвід розв’язання типових проблемних питань, але й напрацювати нові підходи щодо розвитку соціальної сфери, промисловості, торгівлі. Переконаний, ця співпраця буде плідною та предметною, і з часом тільки поглиблюватиметься та розширюватиметься, - висловив позицію Олександр Пеклушенко.

Її розділив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, який наголосив на тому, що підписання угоди дозволить систематизувати співпрацю наших територій та наповнити новим змістом.

- У Запорізькій області ми зустріли не просто друзів, а братів. Також ми пересвідчились у тому, що світогляд наших людей схожий, у нас єдине бачення стратегічних шляхів розвитку. Спираючись на це, можна стверджувати, що ми швидко порозуміємося та забезпечимо ефективну роботу на процвітання наших земляків, - заявив Володимир Пристюк.

Серед пріоритетних заходів тристоронньої угоди – використання транзитного потенціалу регіонів; забезпечення взаємовигідних умов для спільної виробничо-господарської, підприємницької, комерційної діяльності суб’єктів господарювання; сприяння проведенню ярмарків, виставок-продаж товарів і послуг провідних підприємств усіх галузей промисловості; розвиток співпраці та прямих контактів між установами культури і мистецтва тощо.

По завершенні церемонії підписання тристоронньої угоди сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів