Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко пропонує змінити Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”

10 травня 2005 - 09:56

Перший законопроект внесений у співавторстві з народним депутатом Іваном Бастригою. Його мета ліквідувати існуючу несправедливість шляхом включення до переліку учасників бойових дій осіб, які безоплатно здавали кров (донорів) для воїнів діючих армій, флотів, військових з’єднань та контингентів в період Великої вітчизняної війни та в період ведення бойових дій в інших державах

“У високій мірі ризикуючи своїм життям, не зважаючи на наслідки для власного здоров’я ці люди віддавали свою кров, тим самим рятуючи життя наших воїнів, – коментує Ю.А.Артеменко, - прийняття такого Закону дозволить покращити їхні життєві умови та нарешті визнати заслуги донорів перед Вітчизною.”

Другий проект Закону, який Юрій Артеменко вніс разом з народним депутатом Сергієм Соболєвим, стосується скасування щорічного проходження додаткового експертного медичного огляду для підтвердження свого статусу учасниками Великої Вітчизняної війни, які стали інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

“Той підхід, що інваліди мають кожного року проходити МСЕК, на мій погляд, є нелогічним та неприйнятним, – зазначає Юрій Артеменко, - це люди дуже похилого віку, і якщо вже одного разу їм встановлено інвалідність, їхній стан здоров’я з кожним роком не покращується. До мене і на зустрічах, і в листах надходить багато скарг з цього приводу. Доволі часто виникають ситуації, коли, наприклад, людина, що втратила ногу внаслідок трудового каліцтва, має кожного року підтверджувати, що вона і досі не має ноги. Родичі цих людей, які не мають інколи фізичної можливості дійти чи доїхати до місця проходження огляду, повинні кожного року вирішувати проблему транспортування. Я вважаю такі випадки взагалі цинічними. Отже, прийняття нашого з Сергієм Соболєвим законопроекту має цю проблему розв’язати”.

На думку авторів, ці законопроекти є особливо доречними саме напередодні 60-річчя Перемоги. Народні депутати будуть наполягати на якомога швидшому розгляді проектів Законів Верховною Радою України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни