Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці та луганчани будуть переймати кращий досвід один одного

13 липня 2012 - 16:00

За підсумками поїздки делегації з Луганської області до Запоріжжя керівники  областей провели спільну прес-конференцію, у ході якої розповіли журналістам про основні напрямки подальшої співпраці.

- Ми дуже задоволені тим, що до Запоріжжя приїхала делегація з Луганської області та разом ми визначили, в яких галузях будемо співпрацювати найактивніше. Особливо наш регіон  цікавить система забезпечення населення Луганської області питною водою. Наші гості обрали правильний напрямок у цій роботі, і хоч їх свого часу не підтримала центральна влада, вони змогли довести, що їх алгоритм – вірний. Для нас ця проблема теж вкрай актуальна, тож будемо переймати досвід колег. Сподіваюся, ми теж зможемо допомогти луганським колегам у вирішенні тих чи інших проблем, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Очільник області також підкреслив, що для нього, як і для всього керівництва облдержадміністрації, одне з важливих завдань - навчити райони та міста області серйозно ставитися до отримуваних коштів: «Витрачати гроші вміють всі, а рахувати та заробляти – ні, але ми зробимо все можливе, щоб це виправити».

За словами голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, після відвідання Запорізької області вони будуть серйозніше займатися питанням розвитку співпраці запорізьких та луганських підприємств.

- Головна проблема у співпраці  потужних підприємств полягає в тому, що вона має стихійний характер, а не є регулярною, хоча цим питанням має займатися обласна та міська влада. Тепер наше завдання – підняти цю роьботу на серйозний рівень . До того ж, якщо проаналізувати внутрішній імпорт та експорт обох регіонів, можна дійти  висновку, що ми можемо значно покращити ці показники за рахунок один одного, - зазначив Володимир Пристюк.

Голова Луганської облради Валерій Голенко розповів журналістам про цікавий досвід стимулювання соціальної відповідальності підприємств регіону: за створення  пільгових умов для роботи підприємств вони зобов’язані розвивати соціальну сферу територій, де  розташовані.

Також у планах посадовців двох областей – співпраця в енергетичній галузі, проведення спільних промислових, машинобудівних, енергетичних, інвестиційних та інших галузевих форумів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області