Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя приймає олімпійську естафету

16 липня 2012 - 12:45

Запоріжжя приймає олімпійську естафету

Сьогодні Запорізька область приймає олімпійський  вогонь  у рамках Всеукраїнської естафети «Передай вогонь перемоги». Символічний факел – частинку олімпійського полум’я -  запоріжці зустрінуть на кордоні з Донецькою областю та передадуть далі для участі в естафеті на кордоні з Дніпропетровською областю.

Як повідомив під час апаратної наради заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Лобанов, Запорізьку область на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні представлятимуть 17 спортсменів - це 7% від загальної кількості українських олімпійців. Запорізькі олімпійці будуть змагатися у семи видах спорту: з легкої атлетики, спортивної та художньої гімнастики, греко-римської боротьби, дзюдо, стрибків у воду, плавання. Загалом у Лондонській Олімпіаді візьмуть участь 245 спортсменів з України.

За інформацією Володимира Лобанова, для отримання олімпійських ліцензій та успішного виступу запорізьких спортсменів управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту  здійснено комплекс заходів, спрямованих на матеріально-технічне та фінансове забезпечення тренувального процесу кандидатів у олімпійську збірну України. У 2012 році з обласного бюджету для забезпечення розвитку фізичної культури та спорту було виділено понад 32 млн. грн., у тому числі   4,7 млн. грн. - на проведення учбово-тренувальних зборів та змагань. Для безпосередньої підготовки та відбору спортсменів у олімпійську збірну в 2011 році додатково витрачено 1,3 млн. грн. згідно регіональної програми розвитку фізичної культури та спорту в Запорізькій області.

Широко представлена Україна буде і на Паралімпійських іграх, що також відбудуться в Лондоні. Від Запорізької  області в олімпійських іграх, де змагатимуться люди з обмеженими можливостями, візьмуть участь  7 спортсменів. Загалом 156 українських  спортсменів-паралімпійців планують позмагатися за нагороди на Паралімпійських іграх у Лондоні.

Фінішує Всеукраїнська олімпійська естафета  «Передай вогонь перемоги» 21 липня 2012 року на майдані Незалежності в Києві,  під час урочистих проводів спортсменів, які представлятимуть Україну на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів