Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Я не дозволю несумлінним виробникам хліба шантажувати владу»

16 липня 2012 - 13:53

Олександр Пеклушенко: «Я не дозволю несумлінним виробникам хліба шантажувати владу»

Хід збирання ранніх зернових на території регіону  розглянули учасники апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

З деталями проходження жнив присутніх ознайомив заступник голови ОДА Олександр Дудка. За словами посадовця ранні зернові обмолочено на площі 506 тис. га., що складає 74% до плану. Намолочено 795 тис. тонн зерна при середній врожайності  15,7 ц/га. Озимої пшениці зібрано 559 тис. тонн з урожайністю 17,3 ц/га. При цьому О. Дудка  відзначив, що в степовій зоні це один з кращих показників: у Дніпропетровській області  середня врожайність – 12,8 ц/га, в Херсонській – 14,5 ц/га, АРК – 15,4 ц/га.

У збиранні задіяні 2679 комбайнів, 105 з них залучені по договорах.

Найбільша врожайність ранніх зернових, як і раніше, спостерігається в Приморському, Розівському, Пологівському та Гуляйпільському районах. Найнижча – в Запорізькому, Василівському, Михайлівському, Оріхівському.

- Якщо дозволять погодні умови, до кінця тижня аграрії мають завершити збиральну кампанію. За прогнозами валовий збір зернових культур складе понад 1,1 млн. тонн при врожайності 14,8 ц/га., - повідомив заступник голови облдержадміністрації.

При цьому занепокоєння посадовця викликає те, що останніми днями стрімко зростає ціна на зерно - нині пекарні мають сплачувати 1800 грн. за тонну, а ще 10 днів тому – 1650 грн.

Разом з тим, наразі в сховищах області зберігається 231 тис. тонн продовольчого зерна при потребі регіону на рік  220 тис. тонн. Тож поки що загрози продовольчій безпеці немає. Зважаючи на ситуацію, голова ОДА Олександр Пеклушенко доручив Олександру Дудці провести нараду з сільгоспвиробниками  та пекарями.

- Передумов для зростання цін на хліб поки що немає – зерна в області вдосталь. Тому хочу заздалегідь попередити несумлінних хлібовиробників:  я не допущу шантажу влади. Ви або будете працювати  на користь Запорізького краю та утримувати ціну на хлібобулочні вироби, або звільните місце для інших людей,  - заявив Олександр Пеклушенко. Також очільник регіону призначив відповідальних за недопущення зростання ціни на цей соціально важливий продукт - міських голів міст обласного значення та свого заступника Олександра Дудку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області