Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область отримала вже понад 3500 телетюнерів

17 липня 2012 - 12:09

Запорізька область отримала вже понад 3500  телетюнерів

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг заступника голови ОДА Андрія Гамова, заступника директора з технічних питань Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта» Миколи Риженьких та представника Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Запорізькій області Володимира Кучугурного, які висвітлили різні аспекти стану та перспектив забезпечення жителів регіону телетюнерами у зв’язку з переходом на цифровий формат телевізійного мовлення.

- На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення соціально незахищених прошарків населення телетюнерами триває серйозна робота. В області нараховується близько 60 тисяч осіб, які мають право на безкоштовне отримання телетюнерів, з них 82% вже написали відповідні заяви. Але важливо знати, що на одну квартиру ми можемо надати лише один телетюнер, навіть якщо там проживає кілька осіб, які мають право на його отримання, - повідомив Андрій Гамов.

За словами посадовця, громадяни отримуватимуть телетюнери  поштою, а тим, хто з поважних причин не зможе самостійно прийти на поштове відділення, технічний засіб буде доставлено безпосередньо додому. За доставку телетюнерів люди не платять: ці витрати держава теж бере на себе.

Станом на сьогодні від Запорізької області вже направлено 41,3 тисячі заяв запоріжців, ще близько семи тисяч знаходяться в обробці. Вони також будуть передані до Державного комітету телебачення та радіомовлення України до 1 серпня.

- Спочатку на реалізацію даної програми було виділено 350 млн.грн., потім, за ініціативи Президента України Віктора Януковича, було додатково виділено ще 100 млн.грн. Все це робиться з метою, щоб максимально забезпечити людей телетюнерами. До того ж, ця акція особливо важлива для людей, які проживають на територіях, де немає сигналу ефірного телебачення. Завдяки переходу на цифрове мовлення, яке буде охоплювати 95% території України, вони позбавляться такої проблеми, - зауважив Андрій Гамов.

Найкраще з населенням працювали соціальні структури Василівського району, м.Токмак та м.Запоріжжя - практично 100% їх громадян, які мають право на отримання телетюнерів, написали відповідні заяви. Найгірші показники мають м.Енергодар та Приморський район.

За словами Миколи Риженьких, спочатку область отримала 1680 телетюнерів, а буквально вчора – ще 1879 одиниць. Першу партію вже отримали люди, які першими подали заявки на отримання технічних засобів: з них  40% - жителі Запоріжжя, 60% - жителі районів області.

За словами Володимира Кучугурного, видача телетюнерів розпочалась 1 липня і триватиме до кінця року. Планується, що до кінця року більшість людей отримають телетюнери, а наступного року цю роботу буде продовжено.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів