Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Порушники норм економічної конкуренції відповідають гривнею

17 липня 2012 - 14:17

Порушники  норм економічної конкуренції відповідають гривнею

У прес-центрі обласної державної адміністрації відбувся брифінг голови Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександра Білого, на якому він підбив підсумки діяльності у першому півріччі 2012 року.

Як повідомив посадовець, сфера контролю працівників територіального відділення АМКУ дуже широка. У першому півріччі поточного року особлива увага була приділена захисту добросовісної конкуренції, прав і законних інтересів підприємців і споживачів від монополізму на ринках паливно-енергетичного та агропромислового комплексів.

Крім того, постійно проводиться моніторинг  забезпечення  права доступу до інфраструктури для надання телекомунікаційних послуг; технічного обслуговування автомобілів у період гарантійного строку експлуатації; житлово-комунальних, ритуальних послуг тощо.

З початку року спеціалістами відділення було виявлено та припинено 28 порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Приміром, у Запоріжжі були оштрафовані декілька аптечних мереж, які рекламували суттєві знижки на медичні препарати. Але ці знижки могла отримати тільки вузька категорія громадян, про що, зрозуміло, було замовчано в самій рекламі.

Також за цей період на території регіону було зафіксовано 14 випадків зловживання монопольним становищем та 4 порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання.

Серед найбільш поширених порушень – недотримання права доступу до інфраструктури для забезпечення надання телекомунікаційних послуг (підведення кабельних мереж) підприємствами ЖКГ; неадекватне завищення цін на реалізацію скрапленого газу; має місце і непрозоре проведення торгів.

За звітний період територіальним відділенням АМКУ було накладено 705 тис. грн. штрафів, економічний ефект від припинення порушень у сфері економічної конкуренції склав майже 4 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів