Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко зустрівся із ветеранами Великої Вітчизняної війни, учасниками бойових дій - представниками запорізької делегації у день від’їзду до Києва для участі у святкових заходах

7 травня 2005 - 14:48

Нашу область у столиці представлятимуть 16 героїв війни з  Куйбишевського, Бердянського, Мелітопольського, Новомиколаївського, Пологівського районів. А також  з міст Запоріжжя, Токмак, Пологи.  Серед них і  такі відомі на всю область, як Герой Радянського Союзу Василь Антонович Бурмака,  Герой Соціалістичної праці  Борис Терентійович Кузьменко. Їх супроводжуватиме заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Олена Зайковська. Також у складі делегації передбачений  й   лікар. Адже ветерани – люди похилого віку і  мають проблеми  із здоров’ям. А  тому слід забезпечити  надання їм високоякісної   медичної допомоги  в дальній  дорозі .

Юрій Артеменко щиро привітав ветеранів із визначним ювілеєм, побажав їм міцного здоров’я і вручив державні нагороди – медаль «60 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Він наголосив, що пишається історією своєї країни і тими людьми, які її творили. Зокрема, розповів, що напередодні свят  відвідував  інвалідів війни – учасників бойових дій разом із своїм 12-річним  сином Денисом саме для того, щоб надати можливість хлопцю – представнику покоління, яке, на щастя, не пізнало жахів війни, доторкнутися до живої історії, познайомитися  із справжніми героями і взяти їх мужній приклад  за взірець для власного життя. Губернатор зазначив, що саме ветерани подають той приклад, на якому варто виховувати нові покоління українців. Тому місцева влада  зробить все, щоб забезпечити їм гідні умови життя. Зокрема, йдеться про телефонізацію, надання матеріальної допомоги, автомобілі тощо.

На завершення зустрічі Юрій Артеменко відповів на запитання ветеранів, які стосувались переважно медичного обслуговування. Він пообіцяв  забезпечити їм належний рівень медичної допомоги.

Прощаючись з учасниками зустрічі, губернатор побажав їм у столиці святкового  настрою, лагідної погоди і щирого спілкування.

 

 Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей