Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкцію нового корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру буде завершено до кінця цього року

20 липня 2012 - 13:54

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав КЗ «Запорізький обласний протитуберкульозний диспансер», де ознайомився з ходом робіт по реконструкції нового корпусу медичного закладу.

Як повідомив головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Олександр Ахтирський,  недостатня площа закладу – основна проблема, з якою стикаються і лікарі, і пацієнти. За санітарними нормами площа на одного пацієнта, що перебуває на стаціонарному лікуванні, повинна складати  7,5 квадратних метра, а в закладі вона майже вдвічі менша. Проектна потужність диспансеру складає 200 ліжок, тоді як реально тут сьогодні лікується понад 500 пацієнтів. Тому питання щодо розширення площі для закладу було критичним.

Реконструкція помешкання під новий корпус розпочалась п’ять років тому. За цей час будівлю, в якій раніше розташовувався пологовий будинок, укріплено, відремонтовано дах, замінено системи водопостачання, енергопостачання, проведено сантехнічні роботи, встановлено металопластикові вікна. Наразі активно ведуться оздоблювальні роботи. Серед серйозних завдань, що стоять перед підрядниками, – будівництво модульної котельні та облаштування системи  комунікацій.

Олександр Пеклушенко оглянув об’єкт, обговорив з підрядником проблемні питання. Також  відвідав дитяче відділення диспансеру, яке також знаходиться у стані ремонту.

- На жаль, проблема захворюваності на туберкульоз залишається гострою. Ми можемо вирішувати її за рахунок зміцнення та покращення матеріально-технічної бази медичних закладів, що займаються лікуванням цієї небезпечної хвороби. На 2012 рік заплановано 12 млн. грн. на реконструкцію нового корпусу для обласного протитуберкульозного диспансеру. Ми мусимо чітко спланувати всі роботи, щоб цей корпус увійшов у експлуатацію до кінця року. Це, по-перше, дозволить підвищити якість медичних послуг, що надаються в диспансері,  по-друге, надасть нам можливість приступити до наступного етапу реконструкції  цього закладу. Адже тут необхідно також розширювати площі для лабораторії, - наголосив голова облдержадміністрації.

Також Олександр Пеклушенко повідомив, що вже на найближчій сесії будуть виділені кошти на закриття  поточних  проблем закладу: 300 тис. грн. – на завершення ремонту дитячого відділення, 50 тис. грн. – на підготовку до роботи в осінньо-зимовий період, а також кошти на придбання кондиціонерів.

У новому корпусі диспансеру планується розташувати 120 ліжок для пацієнтів, які перебувають на лікуванні  доволі тривалий термін. Це не тільки дозволить розвантажити відділення закладу, але й розвести потоки пацієнтів, максимально відокремивши тих, хто вже захворів, і тих, які ще не отримали підтвердження діагнозу. За словами фахівців, це матиме позитивний вплив на поліпшення епідеміологічної ситуації по туберкульозу в Запорізькій області.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області