Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Головне, що при пожежі на базі відпочинку в Кирилівці ніхто не постраждав»

23 липня 2012 - 13:19

Олександр Пеклушенко: «Головне, що при пожежі на базі відпочинку в Кирилівці ніхто не постраждав»

У суботу, 21 липня, на базі відпочинку «Родем», яка розташована в смт Кирилівка, сталась пожежа, у результаті якої згоріли мансарда та другий поверх одного з корпусів бази. На місце виїжджав перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

- Повідомлення про пожежу в корпусі бази відпочинку «Родем» надійшло о 19.17. Черговий караул МНС прибув на місце вже о 19.25, резервний – о 19.30. На момент прибуття першого караулу палав мансардовий поверх корпусу. До гасіння пожежі крім бригад МНС було залучено шість поливних машин комунальних підприємств ТОВ «Азов.Сервіс» та ПП «Азовкомсервіс», які забезпечили підвіз води. Вже о 20.00 пожежу було локалізовано, а о 20.30 – повністю ліквідовано, - повідомив начальник Головного територіального управління МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський.

Пожежею було охоплено 350 кв.м., знищено вісім номерів на мансардовому поверсі та 15 - на другому поверсі корпусу, де проживали 74 особи, 13 з них – росіяни. Люди самостійно покинули корпус, постраждалих немає. Під час ліквідації пожежі здійснювалась евакуація майна та речей. Вартість збитків та врятованого майна наразі встановлюється. На місці працюють оперативно-слідча група Якимівського райвідділу міліції спільно з районним сектором ГТУ Держтехногенбезпеки в Запорізькій області.

За попередніми даними, причина пожежі – недотримання відпочиваючими правил протипожежної безпеки, а саме – використання електроприладів. Пожежна сигналізація спрацювала, всі люди були оперативно оповіщені.

Як повідомив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, всіх відпочиваючих переселили на сусідні бази, з ними працювали психологи. Крім того, власник бази відпочинку «Родем» оперативно компенсував людям завдані збитки. Зараз з ними працюють спеціалісти, триває робота з поновлення документів  людей, які їх втратили через пожежу.

- На всіх базах відпочинку області необхідно провести перевірку дотримання правил протипожежної безпеки, провести бесіди з власниками та керуючими баз відпочинку. Але зробити це треба так, щоб не зашкодити ні відпочиваючим, ні працюючим там людям. Треба враховувати людський фактор:  електроприладами користуються для того, щоб приготувати собі їжу, чай та каву. Далеко не кожен відпочиваючий може дозволити собі харчування в їдальнях та ресторанах, комусь потрібне індивідуальне харчування. Враховуючи ці фактори, перевірки мають проводитися з особливою лояльністю, без приписів та штрафів, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області підкреслив, що на кожній базі відпочинку відпочиваючих мають ознайомлювати з правилами протипожежної безпеки з підписанням відповідних документів.

Підсумовуючи це питання, голова облдержадміністрації високо оцінив професійність рятівників, які були задіяні в ліквідації пожежі, та нагородив їх цінними подарунками.

- Хочу подякувати всім людям, які були задіяні в гасінні пожежі. Кожен з вас зробив дійсно дуже багато, і головне, що наші рятівники змогли запобігти поширенню пожежі на інші корпуси, що могло б призвести до значно страшніших наслідків, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів