Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збільшення інвестицій – це свідчення комфортних умов для розвитку бізнесу

23 липня 2012 - 15:51

Під керівництвом  голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Інвестиційний клімат та рівень інвестиційної активності в регіоні», організоване облдержадміністрацією та податковою службою в Запорізькій області. До обговорення були запрошені представники контролюючих та фіскальних органів, а також провідні інвестори, які працюють в області.

За статистичними даними в поточному році в економіку області   залучено в 15 разів більше інвестицій, аніж за аналогічний період минулого року. Якщо за перше півріччя 2011 року було залучено 11,1 млн. грн.., то в 2012 – понад 165 млн. грн.

- Жоден інвестор не буде ризикувати власними коштами. Інвестиції будуть там, де є перспективи, гарантії, де створюють комфортні умови для розвитку бізнесу. Цифри свідчать про те, що інвестори зацікавлені працювати в нашій області. Однак завжди будуть проблемні моменти, які сьогодні, сподіваюсь, ми порушимо, -  звернувся до присутніх голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Детально з системою залучення інвестицій, яка розроблена в облдержадміністрації, учасників обговорення ознайомив заступник голови ОДА Петро Гончарук. Зокрема, посадовець продемонстрував інвестиційну карту, яка представлена на офіційному веб-сайті обласної виконавчої влади http://www.investmentzp.org.ua

Також в області проводяться престижні тематичні міжнародні інвестиційні форуми. Створено 27 промислових зон. У рамках Кіотського протоколу реалізуються проекти цільових екологічних інвестицій тощо.

Враховуючи те, що інвестиційний клімат, перш за все, залежить від політики контролюючих та фіскальних органів, слово було надано керівникам Запорізької митниці та державної податкової служби в Запорізькій області. Представники цих структур поінформували про  нововведення в системі оподаткування для підприємців. Зокрема, йшлося про зменшення кількості загальнодержавних податків, зниження базових ставок основних податкових платежів, упровадження нової системи адміністрування податків.

Представники інвесторів – ТОВ «Токмак Солар Енерджи», ТОВ «Вінд Пауер», ТОВ «ЮроКейп Юкрейн», ПАО «Запоріжкран», ВАТ «Завод напівровідників» - окреслили плани на перспективу та поділилися низкою наболілих питань. Зокрема, в сфері оподаткування, взаємодії з митними службами та органами місцевого самоврядування.

Всі порушені питання Олександр Пеклушенко взяв на особистий контроль та пообіцяв, у межах своїх повноважень, сприяти їх вирішенню.

- Двері обласної влади завжди відкриті для  запорізьких інвесторів. Ми з повагою ставимося до роботодавців, людей, які займають активну позицію у вирішенні соціальних проблем територій. Через діалог завжди можна знайти порозуміння, і ваша робота на нашій землі - це приклад успішного та взаємовигідного співробітництва, - підбив риску голова обласної державної адміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів