Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано меморандум про співробітництво засобів масової інформації області та облдержадміністрації

12 травня 2005 - 14:35

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, за ініціативою якого було розроблено проект меморандуму про співробітництво засобів масової інформації області та облдержадміністрації, сьогодні під час чергової зустрічі з редакторами електронних і друкованих ЗМІ підписав від імені облдержадміністрації цей документ. Від імені ЗМІ меморандум підписали головні редактори провідних телерадіокомпаній і друкованих видань області.

Представники обох сторін підтвердили свою готовність будувати співробітництво на принципах взаємоповаги, підтримки і взаєморозуміння в інтересах жителів регіону і української держави, в інтересах свободи слова і демократії. Облдержадміністрація гарантує надання журналістам повної і прозорої інформації з будь-яких питань, підтримку їх творчих починань, невтручання в роботу журналістів. Керівники ЗМІ зі свого боку підтверджують, що повна і чесна інформація з будь-яких проблем  -- це інформація, яка на рівних умовах висвітлює дві точки зору, надає можливість читачам, глядачам чи слухачам зробити повний і неупереджений висновок про ту чи іншу подію.

Нижче наводимо повний текст меморандуму.

                                                       

Прес-служба облдержадміністрації

 

Меморандум

про співробітництво засобів масової

інформації Запорізької області та

Запорізької облдержадміністрації

 

Ми, керівники друкованих і електронних засобів масової інформації Запорізької області та голова Запорізької облдержадміністрації, дійшли згоди що відносини між ЗМІ та владою в сучасній Україні мають відповідати вимогам чинного законодавства  і гарантій розвитку вільної преси, наданих Президентом України, на засадах свободи слова, неупередженості, повноти інформації та збалансованості у висвітленні суспільно важливих подій в країні і регіоні зокрема.

Ми підтримуємо задекларовані Президентом України Віктором Ющенком  і підтверджені головою облдержадміністрації на теренах нашої області принципи створення вільної преси як реальні, давно очікувані гарантії невтручання держави в редакційну політику, а також можливості проведення на сторінках газет, в теле- і радіопередачах безцензурних суспільних дискусій.

Ми розуміємо свободу слова як можливість громадян обговорювати теми, важливі для суспільства на сторінках газет чи в телерадіопередачах. У першу чергу це стосується рішень і дій влади та органів місцевого самоврядування.

Ми усвідомлюємо, що повна і чесна інформація з будь яких проблем – це інформація, яка на рівних умовах висвітлює дві точки зору. Це інформація, яка надає можливість читачам, глядачам чи слухачам зробити повний і неупереджений висновок про ту чи іншу подію.     

Ми усвідомлюємо, яким складним буде шлях до свободи слова. Багато що повинна зробити сама преса, аби позбутися самоцензури та стати більш професійною.

Зі свого боку обласна влада, як і належить за законом,  не буде займатися політикою дезінформації та неповної інформації. Обласна держадміністрація гарантує  надання журналістам повної і прозорої інформації з будь-яких питань, підтримку їх творчих зачинань і допомогу у вирішенні проблем, які входять до компетенції обласної влади.

Облдержадміністрація гарантує невтручання в роботу журналістів.

Цим меморандумом представники обох сторін  - керівники ЗМІ області та голова облдержадміністрації підтверджують, що  готові будувати співробітництво на принципах взаємоповаги, підтримки і взаєморозуміння в інтересах жителів регіону і української держави, в інтересах свободи слова і демократії.

 

Від імені облдержадміністрації:

голова Запорізької облдержадміністрації Ю. А Артеменко

 

Від імені ЗМІ Запорізької

області:

Б.Василенко – заступник головного редактора газети „Субота плюс”, О.Верьовкін – головний редактор газети „Запорозька Січ”, А.Ставничий – генеральний директор ЗДТРК, Г.Стіцина – головний редактор газети „МИГ”, М. Єфимов - генеральний директор ЗНТРК "ТВ-5", М.Лобач – головний редактор газети „Запорізька правда”, Л.Маринюк – головний редактор газети „Наше время плюс”, Я.Бринза – директор РК „Великий Луг”, С.Зайченко – директор РК „Радіо – три”, В.Фоменко – директор ТОВ „Мрія-Нова”, В.Власов – директор ТРК „Алекс”, А.Бартиш – редактор газети „Горожанин”, А.Кузьменко – головний редактор газети „Позиция”, А.Яворський – головний редактор газети „Вибор”, В.Кузенко – головний редактор газети „Верже”, Ю.Ботнер – головний редактор газети „Наш город”.

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області