Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Населення області забезпечено скрапленим газом за соціально прийнятною ціною»

24 липня 2012 - 12:54

Петро Гончарук: «Населення області забезпечено скрапленим газом за соціально прийнятною ціною»

З квітня поточного року ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» призупинило постачання населенню скрапленого газу. Це було обумовлено тим, що підприємство використало всі залишки блакитного палива, придбаного на спеціальних аукціонах. Але завдяки жорсткій позиції голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка проблему було розв’язано, і зараз область забезпечується скрапленим газом у необхідному обсязі.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

- На сьогодні питання забезпечення населення області скрапленим газом у балонах для побутових потреб за соціально прийнятною ціною залишається на контролі облдержадміністрації. Наразі два спеціалізованих підприємства - ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» та ВАТ «Мелітопольгаз» забезпечують населення блакитним паливом. З травня відновилися поставки аукціонного скрапленого газу на ТОВ «Запоріжспецтрансгаз», підприємство отримало 50 тонн блакитного палива, а з 11 червня налагодило поставку скрапленого газу в більшості районів та містах області. Станом на 20 червня було реалізовано 45,7 тонн газу, а це - 2175 балонів, - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, для вирішення питання щодо забезпечення населення скрапленим газом керівництво області неодноразово зверталося до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з проханням знайти можливість забезпечити ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» скрапленим газом до кінця поточного року.

Для цього довелося змінити підхід до виконання робіт: потребу в скрапленому газі на поточний місяць підприємство тепер здійснює на підставі заявок від населення з погодженням реєстрів заміни балонів скрапленого газу з органами влади на місцях.  

Результати не примусили себе довго чекати: у червні підприємству на спеціальному аукціоні виділено 75 тонн скрапленого газу, в липні (на серпень) – 150 тонн. Поставки в обсязі 150 тонн блакитного палива стануть регулярними: такий об’єм скрапленого газу підприємство буде отримувати щомісяця.

 

Довідкова інформація:

На початку 2012 року в області тривало уточнення переліку споживачів скрапленого газу. В результаті кількість абонентів зменшилась  зі 144,9  тис.осіб  до 115,1 тис.осіб.

Станом на  1 червня ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» забезпечує скрапленим газом 91,5 тис.абонентів, ВАТ «Мелітопольгаз» - 23,6 тис.абонентів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни