Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Створення ОСББ – це впровадження системи, за якою живе весь цивілізований світ»

25 липня 2012 - 16:27

Відбулося чергове засідання регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

У його ході розглядалися результати роботи Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, обговорювалися перспективи підготовки фахівців з управління житловим фондом та необхідність створення ресурсних центрів для ОСББ у Запоріжжі та Бердянську.

- Створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – це впровадження системи, за якою живе весь цивілізований світ. Якщо порівняти звичайний будинок, яким опікуються ЖЕКи та ПРЕЖО, і будинок, в якому створено ОСББ, ми побачимо величезну різницю. Бо там, де люди самі займаються підтриманням порядку та благоустрою будинків та дворів, завжди чистота і порядок. І наша мета – зробити весь житловий фонд зразковим, з найкращими умовами проживання для громадян. А найкращий шлях для досягнення цієї мети –  саме створення ОСББ, - зазначив Петро Гончарук.

На сьогодні в області підготовкою фахівців з управління житловим фондом займаються Запорізький національний університет та Класичний приватний університет, а також центри зайнятості населення. Крім того, з метою розвитку форм управління житловим фондом із залученням професійних управителів та управляючих компаній у Класичному приватному університеті відкрита спеціальність «Адміністративний менеджмент» зі спеціалізацією «Менеджмент у сфері житлово-комунального господарства».

Голова асоціації власників житлових будинків м.Мелітополь Ірина Сінделі розповіла учасникам засідання про діяльність місцевого ресурсного центру для ОСББ і підкреслила, що він є вкрай необхідним як для людей, які тільки хочуть створити ОСББ, так і для керівників об’єднань.

- Ресурсний центр надає консультаційні послуги в постійному режимі з питань створення та управління ОСББ: до нього звертаються навіть ті, хто проживає в інших районах області. Центром видано дев’ять брошур з роз’ясненнями, як треба вирішувати проблеми, з якими стикаються керівники ОСББ та люди, які тільки планують створити  об’єднання. Ще три брошури зараз знаходяться у розробці, - повідомила Ірина Сінделі.

Наразі планується створення аналогічних ресурсних центрів у Запоріжжі та Бердянську.

Також у ході засідання обговорювалось наступне засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ, яке проходитиме в Запоріжжі, за попередніми даними, за участю Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка.

- Ми маємо забезпечити проведення засідання на найвищому рівні. А для того, щоб усі його учасники отримали максимальну користь, пропонується провести його одночасно з Міжнародним енергетичним форумом, який відбудеться  восени, - зазначив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок