Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада підбиває підсумки жнив та готується до посівної озимих

27 липня 2012 - 13:22

Влада підбиває підсумки жнив та готується до посівної озимих

На засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто питання про стан та перспективи розвитку рослинництва в Запорізькій області.

Підсумки кампанії по збору зернових в регіоні підбив заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка. Як повідомив посадовець, площі посіву озимих культур  у Запорізькій області у порівнянні з минулим роком були збільшені на 95 тис. га. Але несприятливі погодні умови призвели до загибелі посівів озимих на значних площах. Навіть при врожайності 17 ц/га недобір зерна через загибель зернових склав 350 тис. тонн.

Збір ранніх зернових в  області було завершено 21 липня, валовий обсяг якого  склав 1 млн. 82 тис. тонн зерна.

-         У степовій зоні України валовий збір зерна понад мільйон тонн отримали лише аграрії Одеської та Запорізької областей. За  врожайністю наша область випередила Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську області та АР Крим, - зазначив  Олександр Дудка.

Найвищої врожайності за підсумками жнив отримали господарства Приморського, Гуляйпільського, Куйбишевського та Пологівського районів.

Як підкреслив Олександр Дудка, високу врожайність отримали ті господарства, які використовують у діяльності науково обгрунтовані підходи та  сучасні технології. Саме це продемонстрував аналіз ситуації, котра склалась у господарствах, розташованих у рівних територіальних та погодних умовах. Цей фактор необхідно обов’язково враховувати, готуючись до наступної посівної, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Особливу увагу Олександр Дудка акцентував на забезпеченні агро господарств насіннєвим матеріалом. Необхідність у насінні для посіву озимих під урожай 2013 року складає 113 тис. тонн. За прогнозами господарства області зможуть забезпечити лише 108 тис. тонн насіннєвого матеріалу. Тому облдержадміністрація збирає та подає заявки в Держрезервнасінфонд від запорізьких аграріїв для отримання додаткового насіння для посіву озимих.

- Головна задача влади, на якій ми мусимо вже сьогодні концентрувати увагу, – це посівна кампанія. Від того, як ми спрацюємо, залежить майбутнє врожаю 2013 року. Але також ми не маємо забувати про зобов’язання перед селянами. Перш за все необхідно контролювати розрахунки з пайовиками, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки розгляду цього питання.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович