Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко: „Перший іспит нова влада склала успішно”

17 травня 2005 - 13:58

Ю.Тимошенко відзначила успішне проведення посівної кампанії, що стало добрим іспитом для команди нової влади. Подякувала банкірів, ряд НПЗ, які надали пільгові кредити та дизпальне аграріям.

Керівник Уряду детально зупинилася на аналізі м’ясного ринку України. Відзначила певні позитивні зрушення, але в цілому, зазначила, що проблема залишається невирішеною. Тому й надалі контроль і організація ефективної роботи ринків з продажу м’яса залишається першочерговою як для відповідних центральних органів, так і керівників регіонів. Одночасно дано завдання регіонам протягом півроку в кожній області спорудити по одному потужному комплексу з виробництва свинини за передовою датською технологією.

Під час переклички областей голова облдержадміністрації Ю.Артеменко доповів про стан справ в регіоні, який в цілому задовільний. Водночас висловив ряд прохань до Уряду: зокрема допомогти швидше отримати пальне з Лисиченського НПЗ, куди з області перераховано 5 млн. грн., швидше визначитись Держрезерву з ціною на продовольче зерно і в якому обсязі він його закупить у аграріїв.

Прем’єр-міністр різко критикувала як керівників центральних органів, так і керівників регіонів за невиконання доручення Уряду з питань забезпечення ефективного управління державною власністю. Для розробки заходів визначено двотижневий строк.

На селекторній нараді було розглянуто і проблему боротьби з дитячою безпритульністю. Ю.Тимошенко доручила керівникам регіонів терміново відшукати на територіях покинуті приміщення, обладнати їх відповідним чином і відкрити на їх базі центри утримання безпритульних, створивши дітям всі необхідні умови проживання і виховання.

Керівникам регіонів доручено також визначити пріоритетні питання, які необхідно вирішувати разом з Урядом. Адже ближчим часом Кабінет міністрів планує почергово проводити в регіонах виїзні засідання. Перше з ним відбудеться у Донецьку, потім – в Автономній республіці Крим.

Після завершення всеукраїнського селектору голова облдержадміністрації Ю.Артеменко та заступник голови облдержадміністрації В.Буцанов поінформували керівників районів і міст про ситуацію з бензином, закликали і надалі тримати в полі зору стан справ на ринку м’яса, зокрема керівники ринків зобов”язані допомогти сільгоспвиробникам доставляти м’ясо на ринки.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області