Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школи готуються до сталої роботи в новому навчальному році

30 липня 2012 - 09:27

Запорізькі школи готуються до сталої роботи в новому навчальному році

Одне з основних питань, яке було розглянуто на засіданні колегії обласної державної адміністрації, – хід підготовки загальноосвітніх закладів до 2012-2013 навчального року.  Про особливості підготовки в цьому році поінформував начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов.

Насамперед посадовець зупинився на стані проведення ремонтних робіт на об’єктах освіти. Так, за даними органів управлінь освіти РДА та міськвиконкомів, у поточному році на ці роботи заплановано спрямувати 63 млн. грн. Станом на 10.07.2012 ремонти в закладах освіти виконані  на 42%.

Важливим напрямком при підготовці до нового навчального року є збільшення охоплення дітей дошкільною освітою. Наразі суспільним дошкільним навчанням охоплено 99% дітей 5-ти річного віку, що вище на 4 % у порівнянні з минулим роком.  До кінця поточного року в області розпочнуть роботу ще 7 дошкільних закладів. На недостатньому рівні робота із відновлення дошкільних навчальних закладів проводиться в Якимівському, Великобілозерському, Михайлівському районах, а також у м. Запоріжжя.

Щодо проведення оптимізації загальноосвітньої мережі в поточному році завершено процес ліквідації (розпочатий у минулі роки) шести шкіл у Веселівському, Куйбишевському, Розівському та Оріхівському районах.

Також реорганізація завершена в 11 навчально-виховних комплексах з дошкільними навчальними закладами у Вільнянському і Кам’янсько-Дніпровському районах. Крім того, в 5 ЗНЗ у м. Запоріжжі, Приазовському, Михайлівському, Оріхівському районах оптимізація буде завершена найближчим часом.

- Важливість цієї роботи полягає в тому, що  дозволить зберегти та зміцнити  в сільській місцевості мережу шкіл,  які спроможні забезпечити якісну освіту дітей. Разом з тим,  ці школи стануть  більш доступними для всіх учнів, - пояснив Олександр Вєрозубов.

Ще один напрямок, якому необхідно приділити особливу увагу на місцях ,- оновлення комп’ютерної техніки в загальноосвітніх закладах та підключення швидкісного Інтернету. Донині в області є школи,  в яких на один комп’ютер припадає від 30  до  40 учнів. При цьому доступу до швидкісного Інтернету зовсім не мають навчальні заклади в Гуляйпільському, Розівському, Куйбишевському, Пологівському, Чернігівському, Токмацькому районах та в окремих сільських школах Оріхівського, Запорізького, Василівського, Новомиколаївського та Великобілозерського  районів.

Керівники районів негайно мають вжити заходи для підключення шкіл до глобальних інформаційних ресурсів, що вкрай необхідно для  забезпечення  сучасної якісної освіти дітей.

Окремо посадовець порушив питання приведення в повну відповідність до санітарно-гігієнічних вимог харчоблоків навчальних закладів, а також забезпечення щорічного медичного огляду вчителів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області