Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області тривають роботи з ліквідації наслідків буревію

30 липня 2012 - 10:46

В області тривають роботи з ліквідації наслідків буревію

Учора ввечері, 29 липня, через сильний буревій та значне погіршення погодних умов частина територій області залишилася без електропостачання. Найбільше постраждали м.Запоріжжя та м.Дніпрорудне Василівського району. Наразі тривають ремонтні роботи.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Євген Шац.

- Учора, приблизно о 18.40, в області почався сильний буревій,  внаслідок якого постраждала частина територій регіону. В обласному центрі  значна частина Комунарського району залишилась без електропостачання, але станом на 21.00 у більшості житлових будинків з’явилось світло, а всі ремонтні роботи були завершені вночі – о 02.00. На місці працювали три аварійні бригади «Запоріжжяобленерго», також надавало допомогу МНС.  Внаслідок негоди постраждав і Ленінський район обласного центру: електроенергія частково зникла переважно у приватному житловому секторі по вул.Кремлівська, Алмаатинська, Ульянова та Ногіна, без світла залишилися близько 9 тисяч абонентів. Станом на сьогодні не мають електропостачання  1,5 тисячі абонентів, на місці працюють дві аварійні бригади «Запоріжжяобленерго», - повідомив Євген Шац.

У складних умовах опинилось і м.Дніпрорудне, де проживає 19,5 тисячі населення: воно повністю залишилося без електропостачання. Станом на 00.30  роботи по  відновленню були завершені.

Також постраждало с.Канівське Запорізького району: через сильний буревій без електропостачання залишились 103 абоненти, ремонтні роботи досі тривають силами  бригади «Запоріжжяобленерго».

Крім того, у с.Лиманівка Михайлівського району впали десять електроопор, у результаті чого без електроенергії залишилися 46 абонентів. У Василівському районі постраждали с.Гладке, Грозове та смт Дружба, без світла залишились 1,5 тисячі абонентів.

- Основна причина припинення електропостачання – це падіння дерев, викликане сильним буревієм. Більшість ремонтних робіт завершено, але на деяких територіях ще працюють аварійні бригади «Запоріжжяобленерго». Так, станом на ранок без світла залишалися 1,5 тисячі жителів Ленінського району м.Запоріжжя, 103 абоненти с.Канівське Запорізького району, 46 абонентів с.Лиманівка Михайлівського району, а також 1,5 тиячі жителів Василівського району, - повідомив Євген Шац.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області