Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шляхи вирішення гендерних проблем на ринку праці намагалися знайти учасники «круглого столу», який відбувся в КДЦ «Байда»

18 травня 2005 - 16:06

Вже не вперше обласний центр зайнятості збирає для спільної розмови представників різних структур, які покликані вирішувати проблему безробіття. Це і роботодавці, і депутати різних рівнів,  працівники соціальних служб і психологи-практики.

Як наголосила заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська, безробіття у Запорізькому регіоні має «жіноче обличчя». Серед тих, хто шукає роботу, 60% - жінки. А роботодавці серед своїх замовлень в центри зайнятості лише 11% дають на представниць слабкої статі. І до того ж, пропоновані робочі місця з важкими умовами праці, низькооплачувані, мають віковий бар’єр.

Найефективнішим заходом, який організовує служба зайнятості для жінок, є професійне навчання. Лише за чотири місяці цього року нові спеціальності опанували понад 4 тисячі осіб, 63% з них -- жінки. Усвідомити необхідність цього, навчитись пропонувати себе роботодавцю останніх саме і навчають психологи – практики, проводячи різноманітні тренінги. І як зазначали учасники «круглого столу», саме на проблемі адаптації до ринкових умов і треба зосередити увагу соціальних служб і центрів зайнятості.

Болючою проблемою сьогодні для суспільства є перенасиченість спеціалістів з багатьох професій. Працівники центрів зайнятості нині не знають, що робити з бухгалтерами, менеджерами, яких готують чи не всі вищі та середні навчальні заклади. Незбалансованість потреб і пропозицій треба вирішувати на державному рівні.

Коріння будь-якого аспекту проблеми безробіття треба шукати в економічній площині – висновок учасників зібрання.  

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію