Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область отримала чотири автомобілі «швидкої допомоги» від інвесторів

3 серпня 2012 - 15:56

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко вручив ключі від чотирьох автомобілів «швидкої допомоги» представникам центральних районних лікарень Мелітопольського та Приазовського районів. Транспорт придбано за кошти інвестора - компанії «Юрокейп Юкрейн І».

Між облдержадміністрацією та компанією «Юрокейп Юкрейн І», яка веде будівництво вітряної електростанції на території Приазовського та Мелітопольського районів, підписано  договір щодо участі інвестора в розвитку соціальної інфраструктури.

Згідно договору, компанія «Юрокейп Юкрейн І» зобов’язалася спрямувати на розвиток соціальної інфраструктури Приазовського та Мелітопольського районів 8 млн.грн. Перші 600 тис.грн. вже витрачено  на   придбання чотирьох автомобілів «швидкої допомоги».

- Ця подія – вручення ключів від автомобілів «швидкої допомоги», придбаних за кошти інвестора,  чудово демонструє сьогоднішню стратегію влади. Здоров’я – це наш головний пріоритет, а надання послуг «швидкої допомоги» жителям сіл, які живуть далеко від районних центрів, завжди було проблемою. Ці автомобілі досить потужні, мають гарну прохідність, тож селяни зможуть оперативніше отримувати невідкладну медичну допомогу. Ми й надалі будемо співпрацювати з інвесторами таким чином, щоб залучати їх до розвитку соціальної сфери тих районів, де працюють їх об’єкти, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами регіонального представника компанії «Юрокейп Юкрейн І» Миколи Калаянова, придбання автомобілів «швидкої допомоги» - це тільки перший крок допомоги районам області.

- Ми тісно співпрацюємо з облдержадміністрацією, райдержадміністраціями та сільськими радами, тож обізнані з найпроблемнішими питаннями територій. Наша компанія й надалі буде надавати підтримку цим територіям, бо загальний обсяг коштів, який ми плануємо витратити на розвиток соціальної інфраструктури, – 8 млн.грн. Ми придбали автомобілі, які найкраще підходять для обслуговування сільської місцевості – це потужні позашляховики, які, переконаний, будуть  довго служити людям, - зазначив Микола Калаянов.

Раніше водії центральних районних лікарень їздили на автомобілях 1980-1990-х років виробництва, тому часто ламалися, що ускладнювало можливість надання невідкладної медичної допомоги людям. Тепер, з новим транспортом, сільські жителі зможуть оперативно отримувати допомогу, а враховуючи, що  часто питання життя та смерті залежить лише від кількох хвилин – буде врятовано не одне людське життя.

 

Довідкова інформація:

Компанія «Юрокейп Юкрейн І» займається будівництвом вітряної електростанції на території Мелітопольського та Приазовського районів  сукупною потужністю  500 МВт.

Запланований загальний обсяг інвестицій – 700 млн.доларів.

Обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених у економіку Запорізької області з початку інвестування станом на 1 липня поточного року складає 1,2 млрд.доларів.

За перше півріччя 2012 року в область залучено 165 млн.доларів, що в 15 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»