Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «За п’ять років питання забезпечення якісною водою жителів області необхідно закрити повністю»

6 серпня 2012 - 13:07

Олександр Пеклушенко: «За п’ять років питання забезпечення якісною водою жителів  області необхідно закрити повністю»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко під час апаратної наради підбив підсумки робочої поїздки до Запорізької області Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Очільник області подякував усім, хто брав участь у підготовці та організації поїздки, а також окреслив основні питання, які потребують подальшого  детального опрацювання  спільно регіональною владою та Урядом.

- Ми виконали завдання, яке ставив перед нами Прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров. До програми візиту були включені проблемні питання обласного центру, Запорізької області, щоб врахувати фінансові можливості країни у їх вирішенні на майбутній рік, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Серед пріоритетних  питань, що обговорювалися Главою Уряду під час перебування в Запорізькій області, -  водозабезпечення  жителів області.

- Ми дійшли  такого висновку:  Запорізька область має стати пілотною в реалізації проекту, в рамках якого будуть системно відпрацьовуватися питання забезпечення якнайбільшої кількості населення якісною питною водою. За п’ять років його в регіоні  необхідно закрити повністю. Перша частина  питання -  це збільшення потужностей «Водоканалу» м. Запоріжжя задля зберігання необхідних резервів води.  По-друге, Запорізька область мусить щорічно освоювати 50-60 млн. грн.., аби підключати до  води  від 50 до 70 тис. жителів регіону. Таким чином, ми  відійдемо від свердловин та вирішимо питання централізованого водозабезпечення Запорізької області, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Проблеми підприємств оборонного комплексу, а саме заводів «Іскра» та «Радіоприлад», електрометалургійного комплексу  області, особливо Запорізького алюмінієвого комбінату, робота щодо мінімізації збитків агропідприємств внаслідок складних погодних умов – за цими питаннями, як відзначив голова облдержадміністрації, будуть підготовлені доручення за підсумками поїздки Миколи Азарова. Олександр Пеклушенко дав доручення усім відповідним  службам активно включитися в роботу, щоб досягти максимального ефекту в майбутньому.

Як повідомив голова облдержадміністрації, він особисто під час робочої поїздки до Києва  буде активно працювати в Уряді, в тому числі і над питаннями, що порушувалися у ході перебування Прем’єр-міністра в Запорізькій області.  

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців