Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про проведення ІІІ Всеукраїнського фестивалю гончарного мистецтва «Гончарі на Хортиці»

6 серпня 2012 - 15:07

Управлінням культури і туризму облдержадміністрації спільно з обласним відділенням Українського фонду культури та обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва України 3-5 серпня 2012 року проведено ІІІ Всеукраїнський фестиваль гончарного мистецтва «Гончарі на Хортиці», головною метою якого є популяризація та збереження традицій народної творчості.

В цьому році в фестивалі брали участь провідні майстри гончарного мистецтва із Запорізької, Полтавської, Дніпропетровської, Закарпатської, Київської областей.

На відкритті фестивалю всіх присутніх від імені голови облдержадміністрації Пеклушенка О.М. привітала начальник управління культури і туризму облдержадміністрації, заслужений працівник культури України І.Е. Конарева, яка зазначила, що обласна державна адміністрація, обласна рада підтримують розвиток народного мистецтва в регіоні, майстри народної творчості щорічно отримують обласні премії за розвиток культури Запорізького краю та творчі стипендії. З боку управління культури і туризму облдержадміністрації надається підтримка ініціативам та творчім проектам обласних відділень Національних творчих спілок України.

І.Е. Конарева побажала майстрам гончарного мистецтва творчого натхнення, яскравих вражень від перебування на Запоріжжі та запросила їх до участі у Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці», який відбудеться у жовтні 2012 року на території історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» Національного заповідника Хортиця.

Свою творчу майстерність учасникам та гостям фестивалю подарували ансамбль народної пісні та побутового танцю «Оксамит», народний вокальний ансамбль «Гармонія» Палацу культури «Титан», народний фольклорний колектив «Тавричанка» Малокатеринівського селищного будинку культури Запорізького району, композитор та співак Анатолій Сердюк, запорізька поетеса Марина Брацило, козаки театру історичної реконструкції під керівництвом Ю. Капішинського.

В рамках фестивалю відбулись майстер-класи просто неба, виставка-продаж гончарних виробів, показ вистави кінного театру «Запорозькі козаки».

Гончарі подарували свої вироби обласному художньому музею.

ІІІ Всеукраїнський фестиваль гончарного мистецтва «Гончарі на Хортиці» відбувся на високому організаційно-творчому рівні і дав старт культурно-мистецьким заходам, присвяченим 21-й річниці незалежності України.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів