Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко провів нараду з питань розвитку туризму в Запорізькому регіоні

19 травня 2005 - 14:52

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко  зібрав керівників  управлінь ОДА і райдержадміністрацій,  культурно-мистецьких закладів, туристичних фірм, представників  засобів  масової інформації та широкої громадськості  області на нараду з питань розвитку туризму в нашому регіоні

Відкриваючи нараду, він наголосив, що прагне від учасників  не  сухих чиновницьких звітів, а  конкретних  плідних ідей, втілюючи які можна було  б відродити  туризм як  прибуткову галузь. Губернатор поділився із присутніми власними ідеями, певні   з яких вже почали набувати реальних окреслень. Зокрема, йшлося про відродження замку Попова у Василівні, розвиток Національного заповідника  «Острів Хортиця», реалізацію планів щодо проведення гучних творчих фестивалів у Запоріжжі, таких як : 1-2 червня - дитячий фестиваль під  проводом дружини Президента Катерини Ющенко «Країна мого майбутнього», 8-10 червня – спільно з оргкомітетом «Таврійських ігор»  фольк-фестиваль на Хортиці за участю популярних груп «ВВ», «Івана Купала», «Ляпіса Трубецького»,Руслани та її команди, в програмі якого – «Богатирські ігри», «Лицарський турнір», ярмарок «Місто майстрів», у грудні – фестивалю «Зірки сили» за участю Леоніда Жаботинського та Арнольда Шварценегера.

Юрій Артеменко закликав  всіх, подаючи свої ідеї,  «просто помріяти». Він зауважив, що результатом цієї зустрічі має стати протокол ідей. А далі  робота  продовжиться у форматі круглих столів у  робочих групах з вирішення конкретних завдань. Також він попросив присутніх ретельно ознайомитись з проектом  «Програми розвитку туризму в Запорізькій області на 2005 -2007 роки» і внести свої пропозиції щодо її вдосконалення.

Начальник управління культури ОДА Михайло Пригаро  зазначив, що  всі присутні – це так звана  громадська експертна рада з питань розвитку в нашому регіоні  туризму як галузі. Він пояснив, що нова програма передбачає здійснення комплексу заходів щодо удосконалення системи управління туристичною та курортною галузями, зміцнення існуючої матеріально-технічної бази об’єктів культурної спадщини, створення умов для реалізації інвестиційних проектів. Ця програма  має за мету створення найбільш сприятливих умов для розвитку високорентабельної туристичної інфраструктури області, сприяння залученню об’єктів культурної спадщини до національних і світових туристичних маршрутів, нарощування обсягів надання туристичних послуг, ефективне використання рекреаційних ресурсів, створення конкурентоспроможного туристичного продукту в області.

Учасники наради визнали програму доцільною і  актуальною. Вони внесли свої пропозиції щодо її корегування.

Підбиваючи підсумки, губернатор Юрій Артеменко  висловив задоволення  щодо  щирої зацікавленості, продемонстрованої учасниками наради. Він наголосив, що всі ідеї  будуть ретельно вивчені  та матимуть реальне втілення. Наступна нарада  громадської експертної ради з питань розвитку туризму призначена на наступний тиждень. Про  дату і час проведення  інформуватимуть додатково.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств