Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Влада зробить все від неї залежне, щоб вибори пройшли чесно та демократично»

8 серпня 2012 - 10:54

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих взяв участь у програмі «По суті» на телеканалі «Запоріжжя», під час якої розповів телеглядачам про  нюанси виборів народних депутатів України, які відбудуться 28 жовтня.

- Підготовка до парламентських виборів розпочалась ще після виборів Президента України в 2010 році. Центральною виборчою комісією було проведено дуже велику роботу, враховано всі складнощі, які виникали на минулих виборах. Було вдосконалено Закон України «Про вибори народних депутатів України», і цього року, переконаний, вибори відбудуться на вищому рівні –  абсолютно прозоро та демократично, - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, в області функціонуватимуть 1124 виборчі дільниці, з них 64 – спеціальні. Всі вони будуть поділені: на малих дільницях голосуватимуть до 500 виборців, середніх - до 1500,  великих – до 2500 виборців.

- Органи виконавчої влади зараз працюють над головним завданням – створенням  необхідних умов для проведення виборів на належному рівні. На сьогодні в області зареєстровано близько 1,474 млн. виборців, і наше завдання – зробити так, щоб кожна людина взяла участь у виборах, зробила свідомий вибір і підтримала ті партії та кандидатів, які вважає за потрібне. Вже зараз у всіх райадміністраціях та райдержадміністраціях області працюють відділи ведення Державного реєстру України. Кожен виборець може вже зараз туди звернутися та перевірити себе в списках, - повідомив Юрій Пелих.

Стан підготовки обласної виконавчої влади до виборів позитивно оцінили представники Партії регіонів, ВО «Батьківщина» та соціологи, які взяли участь у програмі. Присутні журналісти, в свою чергу, зазначили, що на  їхні редакції немає жодного тиску з боку влади.

Голова Запорізького відділення Комітету виборців України Роман П’ятигорець також відзначив, що облдержадміністрація працює на вищому рівні.

- Станом на сьогодні за підготовку до виборів  можу поставити обласній виконавчій владі оцінку «відмінно». Наш комітет цікавить не тільки день виборів, але й увесь виборчий процес, тому я знаходжусь на постійному зв’язку з Юрієм Пелихом, який займається цим питанням. Обласна влада відкрито та легко йде на контакт, надає всю необхідну інформацію та допомогу. Наразі у нас немає жодних претензій до влади, - підкреслив Роман П’ятигорець.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо встановлення відеоспостереження на виборчих дільницях, посадовець запевнив: це жодним чином не вплине на виборчий процес, і зніматися на відео буде не саме голосування виборців, яке є таємним, а загальна ситуація на дільницях.

- Відеоспостереження встановлюватиметься виключно для того, щоб фіксувати все, що відбувається на виборчих дільницях. Голосування у кабінках фіксуватися не буде, бо це, по-перше, – порушення законодавства. Центральною виборчою комісією ще буде видано роз’яснення з цього приводу, де будуть прописані всі нюанси. Але  запевняю, що відеоспостереження буде встановлюватися з однією метою: для того, щоб вибори пройшли чесно та прозоро, - підкреслив Юрій Пелих.

Повтор програми «По суті» можна подивитися в неділю, 12 серпня, о 10.00 на телеканалі «Запоріжжя».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів