Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Будівельники не тільки зводять нові об’єкти, вони створюють майбутнє нашої держави»

8 серпня 2012 - 15:21

З нагоди Дня будівельника, який святкується в Україні 12 серпня, в облдержадміністрації відбулося урочисте зібрання. З професійним святом будівельників привітав голова ОДА Олександр Пеклушенко.

- Завдяки роботі будівельників обличчя Запорізької області набуває нових рис. Ці люди не тільки зводять нові будинки, автомагістралі, школи, лікарні, мости та сучасні бізнес-центри, а й створюють майбутнє нашої держави. Саме на будівельників покладено завдання, від виконання яких залежить комфортне життя в оновленій Україні наших дітей та онуків, - зазначив Олександр Пеклушенко, відкриваючи урочисте зібрання.

Під час свого виступу керівник області згадав імена легендарних будівельників, які внесли у розвиток Запорізького краю вагомі зміни, - тих, які будували ДніпроГЕС, промислову зону, створювали інфраструктуру.

- Перерахувати всіх, хто відбудовував Запорізьку область, сьогодні неможливо, це мільйони. Найкращих з них було відзначено на державному рівні – високим званням Героя соціалістичної праці. Це Іванов Володимир Євменович, Золозний Микола Єгорович, Димов Григорій Степанович. Усім запорізьким будівельникам, ветеранам та героям від нас низький уклін та слова безмежної поваги та вдячності! – зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами посадовця, завдання влади на сьогодні – це, спираючись на досвід та знання ветеранів будівельної галузі, розгорнути на території області великий будівельний майданчик, дати потужний імпульс для подальшого розвитку регіону.

- Розвиток та будівництво – це слова-синоніми. Тому, якщо сьогодні ми кажемо, що Запорізька область – це регіон розвитку, ми, перш за все, маємо на увазі сотні об’єктів, на яких сьогодні ведуться роботи. Завдяки коштам, які сьогодні інвестовані в розвиток Запорізького краю, тривають роботи на 465 об’єктах соціальної інфраструктури – це на 100 об’єктів або на 32% більше, ніж минулого року. Фактично друге життя отримали 70 запорізьких шкіл, близько 30 лікарень, понад 40 парків. Прокладаються сотні кілометрів мереж водопостачання та газифікації, ремонтуються близько 60 запорізьких доріг, реконструюються близько 60 екологічних об’єктів, - підкреслив керівник області.

Також Олександр Пеклушенко переконаний, що Рада з питань будівництва, створена при облдержадміністрації, і яка представлена фахівцями будівельної галузі, представниками контролюючих та дозвільних органів та представниками влади, буде працювати та зможе реально впливати на розвиток галузі вже в найближчому майбутньому.

Керівник області нагородив кращих запорізьких будівельників грамотами облдержадміністрації та цінними подарунками.

 

Довідкова інформація:

За перше півріччя поточного року підприємствами області виконано будівництво робіт на суму 593,7 млн.грн.

За підсумками першого кварталу 2012 року в області побудовано та введено в експлуатацію 51,5 тис.кв. метрів житла, що в три рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За перше півріччя введено в експлуатацію понад 92 тис.кв. метрів  житла, з них 14,5 тис.кв. метрів – це  житло у багатоквартирних будинках.

Поточного року планується ввести в експлуатацію 130,2 тис.кв. метрів житла, що в 2,1 рази більше, ніж минулого року.

На сьогодні за підтримки облдержадміністрації в області впроваджуються проекти будівництва об’єктів альтернативної енергетики: парків вітрових електростанцій на території Приазовського, Приморського, Мелітопольського та Бердянського районів за рахунок коштів іноземних та вітчизняних інвесторів, а також сонячних електростанцій на території Мелітопольського, Приморського та Такмацького районів.

Цього року планується виконати роботи з реконструкції наступних об’єктів: обласний туберкульозний диспансер, обласна філармонія ім.Глінки, школа «Інтелект» у смт Кушугум, центральна районна лікарня в смт Якимівка, а також будівництво полігонів твердих побутових відходів у Великобілозерському та Гуляйпільському районах.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області