Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває реалізація соціальних ініціатив Президента України

8 серпня 2012 - 16:26

В області триває реалізація соціальних ініціатив Президента України

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів обласну селекторну нараду щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області.

Перше питання, яке розглядалося на нараді, – це хід реалізації програми «Доступне житло», на яку виділено 39,8 млн.грн., з них вже надійшло 9,8 млн.грн. В області визначено вісім житлових об’єктів, у яких можна придбати квартири за цією програмою. Один з них вже введений в експлуатацію, ще сім – добудовуються.

Станом на сьогодні надано консультації  412 сім’ям, які зацікавлені участю в програмі, органи влади проводять широку інформаційну кампанію. Наприклад, у Мелітополі виділено 10 безкоштовних бігбордів, на яких поширюється інформація щодо програми «Доступне житло». 28 липня «Укргазбанк» видав перший кредит у розмірі 139 тис.грн. на придбання квартири за програмою «Доступне житло».

- Гарні показники  реалізації програми «Доступне житло» має м.Запоріжжя. Загалом ми розраховуємо, що залучатися до цієї програми будуть в основному жителі Запоріжжя, Енергодара, Бердянська та Мелітополя. До речі, мер Запоріжжя Олександр Сін виступив з ініціативною, щоб підприємства надавали своїм працівникам фінансові займи або фінансову допомогу, щоб люди могли зробити перший внесок при купівлі квартири. Пропоную підтримати цю ініціативу й іншим територіям, - зазначив Андрій Гамов.

Також розглядалося питання створення нових робочих місць в області. За інформацією Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА, з початку поточного року  створено 19 тис. робочих місць. Однак на ряді територій цей процес не дуже активний. Так, найповільніше робочі місця створюються в м.Енергодар, у Новомиколаївському та Розівському районах.

Крім того, поточного року зафіксовано уповільнення зростання заробітної плати - на 15%, що на 2% нижче, ніж у середньому по Україні.

Під час наради також порушувалось питання влаштування дітей до прийомних сімей або дитячих будинків сімейного типу. Станом на сьогодні 72,3% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано в прийомні сім’ї або дитячі будинки сімейного типу,  інші проживають в інтернатах.

- В останні три роки спостерігається позитивна тенденція: більшість людей, які всиновлюють дітей, є українцями. Так, з початку року було всиновлено 102 дитини, 64 з них – українцями. Тобто, наші діти залишаються жити на Батьківщині, - повідомила начальник служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвеєва.

За словами начальника обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксани Понікарової, цього року  виділено 8 млн.грн., за рахунок яких  створено 262 робочі місця  соціальних працівників. Усі ці люди надають підтримку соціально незахищеному населенню.

- На сьогодні завдання соціальних працівників – завітати до кожної родини в області, визначити проблеми цих людей та знайти шляхи надання їм допомоги, - підсумував Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»