Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За рахунок додаткового фінансування буде активізовано реконструкцію міської дитячої лікарні №5

8 серпня 2012 - 16:32

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав Запорізьку міську багатопрофільну дитячу лікарню №5, де ознайомився з роботою закладу та ходом реконструкції, що відбувається  одночасно на кількох об’єктах лікарні.

У 2012 році було завершено першу чергу реконструкції відділення патології новонароджених. З липня поточного тривають роботи другої черги.  Також розпочалася повна реконструкція діагностичного інфекційно-боксованого відділення, на яку виділено майже в 6,5 млн. грн.

Олександр Пеклушенко обговорив з керівництвом лікарні та будівельниками хід ремонтних робот та повідомив, що планується виділення додаткових коштів на реконструкцію дитячої лікарні №5.

- У поточному році ми плануємо завести на цей дуже важливий об’єкт до 24 млн. грн., щоб активізувати роботи з реконструкції. Нам необхідно, по-перше, завершити роботи в інфекційному відділенні. Також ми визначили основні напрямки, які особливо потребують  додаткового фінансування. Ми мусимо замінити вікна в лікарні. Вони не відповідають умовам енергозбереження. Також треба виконати великий обсяг  робіт з утеплення будівлі лікарні, щоб створити комфортні умови і для лікарів, і для пацієнтів. Окремий рядок  – оснащення лікарні сучасним медичним обладнанням. Ми маємо надію отримати додаткові кошти з державного бюджету на придбання медичного обладнання. Якщо ця надія справдиться, першою на черзі буде саме дитяча лікарня №5. Ми маємо зробити так, щоб ця лікарня за своїм матеріально-технічним станом була однією з найкращих у країні, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Сучасне  обладнання міська дитяча лікарня №5 отримала вже сьогодні. Архієпископ Запорізький та Мелітопольський Лука вручив медичному персоналу лікарні сертифікати на медичну апаратуру. Гроші на це обладнання збиралися в рамках благодійної акції «Любов милосердствує». Одним з меценатів, який взяв участь у цій акції, став і Олександр Пеклушенко. Як повідомив архієпископ Запорізький та Мелітопольський Лука, голова облдержадміністрації висловив прохання зробити його внесок адресним саме для міської дитячої лікарні №5.

Довідково:  Запорізька міська багатопрофільна дитяча лікарня  відкрита 15 червня 1990 року, 19 червня 1990 року в соматичне відділення був прийнятий перший пацієнт лікарні.

 На сьогодні це спеціалізований лікувально –профілактичний заклад загальною  площею  37 тис. м2  на 505 ліжок, який забезпечує висококваліфіковану поліклінічну, консультативну та стаціонарну допомогу дитячому населенню міста Запоріжжя та Запорізької області. В її складі функціонують поліклініка на 400 відвідувань за зміну,  стаціонар на 15 госпітальних відділень.

Комунальна установа «Запорізька міська багатопрофільна дитяча лікарня №5» за своїм кадровим потенціалом та матеріально-технічною базою, діагностичною апаратурою, сучасними та новітніми методиками лікування та проведення операцій посідає одну з лідируючих позицій у галузі охорони здоров'я дітей у місті Запоріжжя  та  в Запорізькій області. На базі лікарні щорічно проходять лікування від 14 до 15 тисяч дітей, проводиться понад чотири тисячі хірургічних втручань,  у тому числі  до 200  -  новонародженим дітям.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також