Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сергій Тігіпко: «Центральна влада буде надавати пільги тим підприємствам, які будуть створювати робочі місця»

9 серпня 2012 - 14:21

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко, який сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Запорізькій області. Перший об’єкт, який відвідав посадовець – АТ «Мотор Січ», де він ознайомився з модернізацією виробництва та поспілкувався з трудовим колективом.

Акціонерне товариство «Мотор Січ» -  одне з передових підприємств регіону, яке має повний цикл створення сучасних авіаційних двигунів, - від маркетингових досліджень, розробки та виробництва і до супроводу в експлуатації та ремонті. Також один з пріоритетних напрямків діяльності підприємства – це випуск газотурбінних промислових приводів та електростанцій для потреб нафтогазової промисловості, а також широкої номенклатури товарів масового вжитку.

- В останні роки «Мотор Січ» пережив процес омолодження: зараз кожному третьому працівнику підприємства  23-25 років. Звісно, приймаючи на роботу молодих спеціалістів практично без досвіду роботи, ми стикаємося з певними труднощами, але з часом робимо з них висококласних фахівців. За останні півтора року ми створили чотири тисячі робочих місць, і це, переконаний, найкраще доводить успішність та перспективність підприємства, - повідомив голова ради директорів АТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслав.

Віце-прем’єр-міністр високо оцінив це досягнення та запевнив, що влада й надалі буде активно підтримувати підприємства, які створюють нові робочі місця та підвищують рівень життя громадян.

- Одним з головних досягнень «Мотор Січі» я вважаю створення нових робочих місць. Це стало можливим завдяки пільгам, які були надані свого часу  авіабудівній галузі, це стосується податку на землю та податку на прибуток. Це забезпечило можливість закупівлі підприємством додаткового обладнання, що дозволило збільшити робочі місця та вийти на нові потужності, - зазначив Сергій Тігіпко.

За словами урядовця, центральна влада вже веде переговори з керівництвом «Мотор Січі» щодо державних закупівель, що дозволить підприємству значно розширити  ринок збуту.

Він також запевнив, що влада й надалі буде стимулювати підприємства до створення нових робочих місць.

- Нашим виробникам потрібні нові стимули, і перш за все ми будемо підтримувати ті підприємства, які створюють нові робочі місця. Наша головна мета - щоб це було не навантаженням для виробників, а виходом на новий рівень розвитку. Також в Україні прийнято зміни до законодавства, якими спрощено можливості для інвестора завозити обладнання з-за кордону ,що дозволить швидше стати на ноги новому виробництву, що завжди важко. Головний плюс у тому, що це стосується як новоутворених, так і давно працюючих підприємств, - повідомив Сергій Тігіпко.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також