Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ринку праці в області – позитивна тенденція

9 серпня 2012 - 14:39

У рамках робочої поїздки до Запорізької області Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко відвідав обласний центр зайнятості, де ознайомився з роботою закладу, відвідав семінари для безробітних,  поспілкувався з працівниками центру та керівниками підприємств регіону.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, який курує питання ринку праці в області, повідомив, що в регіоні прослідковуються позитивні тенденції.

- Наше головне завдання – це працевлаштування молоді, яка шукає перше місце роботи,  інвалідів, для яких знайти роботу теж вкрай важко. На сьогодні на обліку в обласному центрі зайнятості перебуває понад тисяча інвалідів, 268 людей з обмеженими фізичними можливостями вже працевлаштовано, ще 105 пройшли спеціальну підготовку, з них 90% знайшли роботу. З початку поточного року в області створено 19 тисяч робочих місць, зафіксовано зменшення кількості скорочень працівників на підприємствах. Найбільше робочих місць створено на АТ «Мотор Січ» та ПАТ «Дніпроспецсталь», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Сергій Тігіпко переконаний: для покращення ситуації на ринку праці треба створити такі умови, щоб підприємства цінували своїх працівників, а люди мали вибір місця роботи.

- Сьогодні більшість українців бояться втратити роботу і тримаються за свої місця, тому роботодавці їх не цінують. Тож зусилля центральної влади зараз спрямовані на те, щоб створити в Україні гнучкий ринок праці. Це дозволить людині, яка втратить роботу або звільниться за власним бажанням, знайти більш гідне місце роботи і сприймати такі події в житті як шанс щось змінити на краще, - зазначив Сергій Тігіпко.

Високопосадовець також відзначив, що сільське населення повинно отримувати особливу допомогу, бо часто у невеликих населених пунктах наявність роботи залежить від пори року. За його словами, в наступних соціальних ініціативах особлива увага буде приділятися працевлаштуванню молоді, а також людей, які проживають у сільській місцевості.

- Зараз ринки збуту згортаються, і прийшов час для вживання стимулюючих заходів. Приймаючи нові закони, ми ставимо за мету перш за все стимулювати підприємства для створення робочих місць, зокрема, надавати їм пільги. Крім того, мають бути преференції  за прийом на роботу молоді, матерів, які самі виховують дітей віком до 6 років,  людей, які є соціально незахищеними, - зазначив Сергій Тігіпко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ