Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька влада вносить свої пропозиції до соціальної політики держави

9 серпня 2012 - 16:59

В облдержадміністрації відбулася нарада, на якій розглянуто хід реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича за участю Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка, голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, представників обласної та місцевої влади, керівників підприємств та  громадських організацій Запорізької області.

Відкрив нараду голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Сьогодні ми маємо не тільки проаналізувати хід реалізації соціальних ініціатив Президента в Запорізькій області, а й звернути особливу увагу на проблеми,  можливість їх вирішення. Нам необхідно опрацювати комплекс питань для того, щоб новий парламент прийшов і зробив все можливе для реалізації нової соціальної політики, щоб Україна зробила якісний ривок у впровадженні нових соціальних стандартів, - наголосив голова облдержадміністрації.

Про стан реалізації соціальних ініціатив, запропонованих Президентом, доповів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Як повідомив посадовець, влада регіону активно взялася за роботу в напрямку реалізації нової соціальної політики держави. Розпорядженням голови облдержадміністрації була створена робоча група, до якої увійшли представники обласної та міської влади, фахівці, які відповідають за конкретні напрямки. Вони не лише контролюють хід реалізації ініціатив Президента, але й готують свої пропозиції, які  дозволять активізувати цей процес.

- Сьогодні можна констатувати, що низка соціальних ініціатив Президента реалізована повністю, інші знаходяться в роботі з урахуванням етапів, визначених рішенням Уряду, - зазначив Андрій Гамов.

За словами заступника голови облдержадміністрації,  обласним пенсійним фондом своєчасно здійснено перерахунок та корекція  пенсій для  520 тис. чоловік. Загалом з початку року середній  розмір пенсії підвищено на 175 гривень, на поточний період він складає 1434 грн.

Усім ветеранам війни до Дня Перемоги було своєчасно виплачено допомогу, розмір якої збільшився майже вдвічі. Більш того, за ініціативи голови облдержадміністрації, яку підтримали депутати обласної ради, запорізькі учасники бойових дій у Великій Вітчизняній війні отримали додатково по 500 грн.

Також безперебійно вирішуються такі питання як виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку, поширення серед пільгових категорій громадян телевізійних тюнерів для переходу на безкоштовне цифрове телебачення.

Зупинився Андрій Гамов і на питанні, пов’язаному зі створенням додаткових робочих місць  для соціальних працівників. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації, вже підібрано 262 кандидатури, які займуть ці робочі місця в Запорізькій області. Але цього для нашого регіону замало,  вважає посадовець.

- Додаткова штатна чисельність для соціальних служб, яка доведена  нашій області, є однією з найнижчих, враховуючи кількість населення регіону. Нам відомо про те, що три області відмовилися від додаткових соціальних інспекторів і ми із задоволенням використаємо їх квоту, - запропонував Андрій Гамов.

Серед пропозицій, що озвучив заступник голови облдержадміністрації, також зниження першого внеску для учасників програми «Доступне житло»,  монетизація пільг  на проїзд у громадському транспорті. Також запорізька влада пропонує переглянути підхід до надання соціальної  допомоги на оздоровлення та закупівлю житла соціально незахищеним верствам населення. Зокрема, пропонує на центральному рівні розробити такий порядок, що дозволить людям отримувати гроші і самим вирішувати, в якому санаторії відпочивати або  яку квартиру придбати.

Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко уважно вислухав думки та зауважив, що ціла низка схожих пропозицій вже опрацьовується  Урядом  інайближчим часом буде реалізована.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також