Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сергій Тігіпко: «Тільки зростання економіки забезпечить підвищення соціальних стандартів»

9 серпня 2012 - 17:06

Сергій Тігіпко:  «Тільки зростання економіки забезпечить підвищення соціальних стандартів»

Під час наради в облдержадміністрації щодо стану реалізації соціальних ініціатив Президента України Віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко детально зупинився на всіх напрямках цієї роботи та поінформував про найближчі плани.

Урядовець  особливо виділив ті, які стосуються соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, дітей із малозабезпечених сімей. Так, внаслідок перерахунку пенсій їх розмір у середньому по країні збільшено на 120 грн. (у Запорізькій області – на 175 грн.), завдяки осучасненню зросли виплати інвалідам у середньому на 246 грн. Вперше поставлено завдання забезпечити всіх інвалідів візками. При цьому, як наголосив високопосадовець, скасовано тендери на їх закупівлю як підгрунтя для зловживань, натомість інвалідам надано право самим вибирати моделі візків, які їм підходять. Важлива новація – створення 12 тисяч робочих місць для соціальних працівників.

- Запроваджуючи соціальних працівників, ми скористалися європейськими підходами – вони мають працювати не на подолання наслідків, а на профілактику. За кожним працівником закріплена ділянка, на якій він має знати проблеми кожної родини, особливо стосовно дотримання прав дітей та їх захисту, - повідомив Сергій Тігіпко.

Урядовець також поділився планами  щодо подальшого впровадження та підняття планки соціальних ініціатив. Наприклад, у 2013 році Уряд планує виплатити компенсації 12 мільйонам вкладників колишнього Ощадбанку СРСР (цього року – 6 млн.); вийти на кількість 100 тисяч учасників у програмі «Доступне житло»; збільшити розмір одноразових «підйомних» до 10 мінімальних зарплат для кадрів у сільській місцевості тощо.

На переконання високопосадовця, це реальні плани, оскільки вони будуються на грунті економічного зростання.

- За останні 2,5 року ми досягли того, що  соціальні стандарти зростали значно швидше, ніж ціни на ринку, в середньому це співвідношення склало 40% проти 14%. Безумовно, навіть ураховуючи цей факт, сьогодні людям жити важко. Нам необхідний новий етап модернізації, який би забезпечив у першу чергу зростання  економіки. Ми плануємо досягти цього за рахунок надання пільг для стимулювання залучення інвестицій, державної підтримки експорту, сприяння розвитку підприємництва шляхом мінімізації перевірок контролюючих органів та інших механізмів, - підсумував Сергій Тігіпко.

 

 

  Управління у справах преси та інформації

Читайте також