Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У будівлю обласної філармонії закладено капсулу часу з нагоди початку реконструкції

9 серпня 2012 - 17:13

Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко побував на майданчику будівельних робіт і реконструкції обласної філармонії, де сьогодні офіційно розпочато масштабну реконструкцію. З цієї нагоди в будівлю  закладено капсулу часу, яка символізує  початок нової ери в функціонуванні культурного закладу.

У капсулі часу знаходиться послання до нащадків з таким текстом: «Шановні нащадки! Дорогі земляки! Цю капсулу закладено з нагоди початку масштабної реконструкції Запорізької обласної філармонії. Маємо надію, що цей храм культури ще довгі роки буде одним з центральних осередків духовності та високого мистецтва! Впевнені, що Запоріжжя і надалі залишатиметься духовним та національно-культурним центром України!»

Свої підписи під цим зверненням залишили Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, голова облради Павло Матвієнко та мер Запоріжжя Олександр Сін.

- Мені здається, що це дуже знакова подія, бо якщо в нас вже вистачає сил, можливостей, бажання займатися філармоніями, і головне –грошей, це показник того, що ми досягли певної стабільності, і тепер треба рухатися далі. Це стосується підтримки і культури, і спорту, треба перевести економічні досягнення в культурні та спортивні, - зазначив Сергій Тігіпко.

Олександр Пеклушенко підкреслив, що початок реконструкції філармонії – це велике свято для всього Запорізького краю.

- Я дуже щасливий, що нарешті настав цей день. І буду вдвічі щасливіший, коли ми прийдемо сюди після завершення всіх робіт та побачимо у всій красі цей пам’ятник архітектури та будівництва минулого і сьогодення, - зазначив керівник області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також