Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області створено 262 робочих місця для соціальних працівників

10 серпня 2012 - 11:04

В області створено 262 робочих місця для соціальних працівників

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України в області створено 262 додаткових робочих місця для соціальних працівників. Усі посади вже заповнено, спеціалісти пройшли спеціальну підготовку та приступили до роботи.

Про це повідомила директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова.

- Міністерством соціальної політики України було визначено квоти для кожного регіону України щодо додаткового набору спеціалістів на посади соціальних працівників. У нашій області  створено 262 вакансії, всі спеціалісти вже набрані та приступили до роботи. Кожен з них пройшов навчання в форматі триденних тренінгів, які проводили тренери міжнародних фондів та фахівці з нашого регіону, - повідомила Оксана Понікарова.

За нормативами Міністерства, кожний соціальний працівник має обслуговувати до 3 тис.осіб у містах і до 1,5 тис. людей - у сільській місцевості. У нашій області це навантаження більше: на одного соціального працівника припадає  до 8,8 тис. міського населення та до 2,6 тис.- сільського населення. Тому від обласного центру було направлено листа до Міністерства з проханням збільшити квоту для нашої області.

- Деякі регіони Заходу України відмовилися від своїх квот, тому ми звернулися до Міністерства з проханням збільшити квоту для нашог регіону, бо нам таких спеціалістів не вистачає. Всі наші працівники забезпечені робочими місцями, вони знаходяться в районах та мікрорайонах міст, а також у сільських радах, - зазначила Оксана Понікарова.

Що ж стосується Запоріжжя, у штаті  міського центру соціальних служб  сім'ї, дітей і молоді в липні було створено 58 вакансій на посаду фахівця з соціальної роботи (із 262 по області).

Таке розширення  дозволило значно збільшити спектр послуг і охопити більшу кількість запоріжців, яким необхідна  соціальна підтримка. В липні 2012 року співробітники центру побували в 257 сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них 56 були взяті під соціальний супровід. Громадянам надаються безкоштовні психологічні, юридичні, соціально-педагогічні, інформаційні послуги.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також