Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада йде назустріч запорізьким мисливцям

10 серпня 2012 - 11:45

Пожежонебезпечна ситуація в Запорізькій області у зв’язку з аномальним температурним режимом, що встановився на території регіону, залишається надзвичайно складною. В зв’язку з цим 1 серпня голова облдержадміністрації підписав розпорядження,  яким рекомендовано користувачам мисливських угідь Запорізької області перенести початок полювання на пернату дичину в 2012 році на період до зниження рівня пожежної небезпеки.

Сьогодні запорізькі мисливці  звернулися до Олександра Пеклушенка  з проханням внести корективи до документа. У зверненні мисливці акцентували увагу на тому, що полювання на пернату дичину проводиться переважно  на  територіях мисливських угідь водного простору, на польових та лугових землях. Ініціатори звернення вважають, що в рекомендаціях органу виконавчої влади про обмеження доступу громадян у лісні масиви не було враховано факт відкриття сезону полювання на пернату дичину на територіях угідь, які не розташовані в лісних масивах.

Голова облдержадміністрації поспілкувався з мисливцями, зокрема, зазначивши: «Сьогодні в країні склалась надзвичайна пожежонебезпечна ситуація внаслідок аномальної спеки. Буквально вчора запорізькі бійці МНС допомагали в ліквідації масштабної пожежі в Херсонській області. На цю операцію було спрямовано значну частину особового складу ГТУ МНС в Запорізькій області. Ми не можемо собі дозволити ризик на території нашого регіону. Тому сьогодні влада приймає жорсткі рішення, щоб максимально запобігти виникненню та розповсюдженню пожеж у Запорізькій області».

Олександр Пеклушенко пообіцяв мисливцям детально розглянути їх звернення. Одразу було проведено оперативну нараду, в якій взяв участь начальник ГТУ МНС в Запорізькій області Олексій Лепський.

Про результати наради мисливцям повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

- Прийнято рішення задовольнити ваші пропозиції в частині дозволу полювання на польових, лугових та землях водного простору. Вже сьогодні будуть внесені відповідні корективи до розпорядження голови облдержадміністрації. Отже, маєте можливість полювати, - повідомив Петро Гончарук.

Заборона полювання на землях мисливських угідь, що входять до лісових масивів, залишається в силі. 

Мисливці подякували обласній владі за розуміння та оперативність у прийнятті рішення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також