Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко вимагає більш ефективної роботи від управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації

13 серпня 2012 - 09:40

Голова облдержадміністрації з робочою поїздкою відвідав обласне управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи.

Очільник області ознайомився з роботою системи оповіщення керівного складу та населення області у разі виникнення надзвичайної ситуації та поспілкувався з працівниками управління.

- Головна мета нашої зустрічі - більш детально ознайомитися з роботою структурного підрозділу облдержадміністрації, зрозуміти потенціал та можливості управління з питань надзвичайних ситуацій,  окреслити заходи, які дозволять підвищити ефективність роботи колективу, - пояснив Олександр Пеклушенко.

Керівники відділів управління  доповіли про роботу своїх підрозділів,   цілі та завдання. Основним завданням управління є реалізація державної політики у сфері цивільного захисту, організація відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення оповіщення керівного складу органів управління та населення про загрозу виникнення та виникнення надзвичайних ситуацій.

Голова облдержадміністрації позитивно відзначив роботу командного пункту, що має забезпечувати оповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій. Але при цьому Олександр Пеклушенко зауважив, що обладнання пункту потребує модернізації. Кошти на закупівлю сучасної апаратури будуть виділені в бюджеті 2013 року,  пообіцяв голова облдержадміністрації.

Також Олександр Пеклушенко зауважив, що у нього, як у керівника області, є низка претензій до роботи управління. Зокрема. в окремих випадках робота підрозділу зводиться до збирання статистичних даних, дублювання функцій інших органів та паперової роботи.

- Управління з надзвичайних ситуацій має не лише забезпечувати системний моніторинг, але й реально впливати на ситуацію  та керувати процесами, що потенційно загрожують життєдіяльності регіону. Ситуація цієї зими, коли на дорогах області були снігові замети, показала  недоліки в роботі управління. Я не збираюся міняти людей, перш за все необхідно міняти завдання для колективу,  - наголосив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко закликав працівників управління переглянути форми роботи та активізувати свою діяльність задля більш ефективних результатів.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят