Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька влада пропонує компенсувати 10% першого внеску в рамках програми «Доступне житло» за рахунок регіонального бюджету

13 серпня 2012 - 11:51

Запорізька влада пропонує компенсувати 10% першого внеску в рамках програми «Доступне житло» за рахунок регіонального бюджету

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підбив підсумки робочої поїздки до Запорізької області Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпко.

Як підкреслив очільник області, виконання соціальних ініціатив Президента України сьогодні - одне з головних завдань, що стоять перед регіональною владою. На засіданні за участю Віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка з боку обласної влади було озвучено цілу низку пропозицій, які дозволять не тільки активізувати цей процес, а й зробити його більш ефективним для жителів області. Одна з таких пропозицій – зниження відсоткової ставки першого внеску для учасників державної програми «Доступне житло».

Як повідомив  Олександр Пеклушенко, в Запорізькій області прийнято рішення, не чекаючи опрацювання цього питання на центральному рівні, розробити в короткий термін регіональну програму, що дозволить вирішити квартирне питання для більшої кількості запоріжців.

- Ми пропонуємо знизити відсоткову ставку, яку людина має сплатити в якості першого внеску, з 25% до 15%. 10% для запорізьких учасників державної програми «Доступне житло» будуть компенсовані за рахунок обласного бюджету. Наразі ця ініціатива детально опрацьовується. Так, ми вважаємо, що компенсацію 10% з бюджету області будуть отримувати сім’ї, в яких є інвалід, особливо, якщо це дитина-інвалід. Також на компенсацію можуть розраховувати багатодітні сім’ї та сім’ї, в яких мати та батько працюють у бюджетній сфері. Таким чином розмір першого внеску, який сім’я повинна сплатити на старті програми «Доступне житло», знижується до 15%,  - зазначив Олександр Пеклушенко.

Регіональну програму, що спрощує умови державної програми «Доступне житло» та робить її доступною для більшої кількості запоріжців, буде запропоновано для розгляду депутатам обласної ради під час сесійного засідання 16 серпня.

- Вважаю, що депутати обласної ради поставляться до цієї програми відповідально та підтримають нашу ініціативу, а отже й  населення Запорізької області, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович