Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Процес підготовки шкіл області до нового навчального року – на фінальній стадії

13 серпня 2012 - 12:28

Процес підготовки шкіл області до нового навчального року – на фінальній стадії

В області триває підготовка до нового 2012/2013 навчального року: регіон забезпечується підручниками, між районами розподіляються шкільні автобуси, придбані за кошти Державного бюджету України, продовжується комп’ютеризація навчальних закладів.

Про це повідомив начальник управління освіти та науки ОДА Олександр Вєрозубов під час апаратної наради в облдержадміністрації.

- Станом на 10 серпня від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України область отримала 16,2 тис. комплектів підручників для першого класу та 11,4 тис. комплектів для учнів 11 класу. Вперше за останні 20 років запланована кількість підручників надійшла в область до початку навчального року. Їх прийом, комплектування та розвезення територіями забезпечує ТДВ «Запоріжкнига». Станом на сьогодні доставлено 90% комплектів підручників для першого класу, 40% - для одинадцятого класу, - повідомив Олександр Вєрозубов.

За словами посадовця, в області здійснюється безкоштовне підвезення 10 тис. 33 учнів у сільській місцевості, які проживають на відстані понад 3 км від школи, а також 1111 педагогічних працівників. Найбільше підвозяться у Вільнянському (1148 учнів), Пологівському (952), Мелітопольському (691), Токмацькому (660) та Бердянському (634) районах.

Підвіз здійснюють 172 шкільні автобуси. Крім того, 2553 учні та 248 учителів підвозяться найманим транспортом перевізників, ще 807 учнів та 319 вчителів - рейсовими автобусами.

- Оскільки рейсовий транспорт не може гарантувати належної безпеки під час підвезення учнів, Мелітопольській, Бердянській, Якимівській та Приазовській райдержадміністраціям слід вжити термінових заходів, які зможуть забезпечити безпечні умови підвезення учнів, особливо враховуючи, що цього року область вперше за сім років до початку навчального року отримала 35 нових шкільних автобусів, - зазначив Олександр Вєрозубов.

Також посадовець повідомив, що на основі порталу zp.isuo.org у 2010 році створено автоматизовану систему єдиного інформаційного освітнього простору «Запорізька обласна освітня мережа».  Запорізька область стала першим регіоном України, в якому було створено так систему. З 1 жовтня 2011 році в рамках цієї системи розпочала роботу «Віртуальна школа юних програмістів» - унікальний освітній інструмент для учнів. Цей проект також був першим в Україні.

- З 1 вересня планується відкриття «Школи сучасних знань», а також упровадження електронного документообігу, - цим новинкам також немає аналогів у країні. Також ми активно розвиваємо сайти для підтримки дистанційного навчання zoippo.com.ua i leader.ciit.zp.ua/moodle, які використовуються для організації навчання вчителів і дозволяють здійснити підготовку освітян за різними програмами, використовувати  сучасні форми роботи зі слухачами, - повідомив Олександр Вєрозубов.

На сьогодні серйозною проблемою залишається застаріла комп’ютерна техніка практично в кожному районі та містах обласного підпорядкування. Наразі у всіх районах області триває робота із забезпечення підключення закладів освіти усіх типів до швидкісного Інтернету.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко переконаний: всі структурні підрозділи ОДА мають підключитися до підготовки шкіл до початку нового навчального року.

- Кожний структурний підрозділ облдержадміністрації має взяти шефство над однією сільською школою, забезпечити її швидкісним Інтернетом. Крім того, 1 вересня всі начальники управлінь ОДА повинні виїхати у райони області та не тільки взяти участь в урочистостях з нагоди першого дзвоника, а й перевірити стан готовності шкіл до нового навчального року, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович