Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Колишню 275 артилерійську базу буде передано в спільну власність громад Мелітопольського району

13 серпня 2012 - 15:13

Колишню 275 артилерійську базу буде передано в спільну власність громад Мелітопольського району

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, розглянуто проблемні питання на території колишньої 275 артилерійської бази ракет і боєприпасів, розташованої біля с.Новобогданівка Мелітопольського району.

За словами першого заступника начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимира Шлея, станом на сьогодні на технічній території колишньої бази знаходиться значна кількість вибухонебезпечних предметів, які викопуються місцевим населенням  у пошуку металобрухту.

- Необхідно вирішити питання щодо відновлення охорони технічної території колишньої 275 АБРБ та забезпечити належну охорону усієї бази до завершення робіт щодо її передачі у спільну власність громад Мелітопольського району, для цього ми звертатимемося до Міністерства оборони України, - зазначив Володимир Шлея.

Олександр Пеклушенко повідомив, що вже сьогодні зв’яжеться з Міністром оборони України Дмитром Саламатіним для розв’язання питання відновлення охорони на території бази.

За словами начальника Головного територіального управління МНС у Запорізькій області Олексія Лепського,  найближчим часом буде створено спільну комісію з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, яка здійснить перевірку стану бази та складе проектно-кошторисну документацію щодо завершення робіт та підготовки бази до передачі у спільну власність громад Мелітопольського району.

За підсумками роботи комісії буде розроблено програму очищення від вибухонебезпечних предметів усієї території колишньої 275 артилерійської бази ракет і боєприпасів  на 2013-2015 роки.

- Треба якомога скоріше підготувати програму щодо підготовки зміни її власника, бо виділення коштів з Державного бюджету України можливе до кінця жовтня, в листопаді  на це можна не розраховувати. Треба пам’ятати, що дана територія – це перш за все підвищене джерело ризику, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області