Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкція водоводу «ДВС-1-Вільнянськ-Новомиколаївка» розпочнеться наприкінці вересня

13 серпня 2012 - 16:18

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду, присвячену реконструкції водоводу «ДВС-1-Вільнянськ-Новомиколаївка».

Як повідомив  голова Вільнянської райдержадміністрації Володимир Чернелюх, цей об’єкт є стратегічно важливим для двох районів області – Вільнянського та Новомиколаїського. Адже водогін, що об’єднує ці райони, є єдиним джерелом   води для цих територій.

Водогін «ДВС-1-Вільнянськ-Новомиколаївка» забезпечує водою 33 населених пункти. Це більше 30 тисяч населення Вільнянського району та 17 тисяч -  Новомиколаїського, а також 30 підприємств, на яких працюють понад  15 тисяч чоловік. Саме  до цього водоводу бажають підключитися ще 20 населених пунктів, розташованих на прилеглих територіях. Це потребує підвищення робочого тиску в системі. Але існуюча мережа задовольнити ці потреби не може, бо знаходиться в аварійному стані. Труби, прокладені багато років тому, застаріли, тому аварії тут трапляються регулярно.

За інформацією фахівців «Водоканалу» лише за останні півтора року в результаті корозії на трубах  водоводу  трапилось більше 60 аварій. На їх ліквідацію було витрачено понад 780 тис. грн..

Найбільш гостро проблеми водоводу «ДВС-1-Вільнянськ-Новомиколаївка» проявляються на ділянці від села Колос до с. Підгірне. Заміна труб саме на цій ділянці загальною довжиною 14,7 км дозволить вирішити найгостріші проблеми водозабезпечення двох районів області.

Під час наради її учасники обговорили технічні нюанси проекту реконструкції водогону та підготовчий етап робіт. Як доповів  в.о. гендиректора КП «Водоканал» Павло Узунов,  проект  реконструкції цієї ділянки вже розроблено, наразі він проходить експертизу. Завершити підготовчий етап та розпочати роботи планується вже наприкінці вересня.

- Задача, яка стоїть перед обласною владою та виконавцями, - в найкоротший термін підготувати документацію по проекту реконструкції водогону «Вільнянськ-Новомиколаївка». Ми маємо якнайшвидше розпочати його реалізацію. Завдяки нашим спільним зусиллям Запорізька область на фінансування робіт з реконструкції цього водогону отримала 25 мільйонів гривень.  Це дозволить вирішити гострі проблеми водозабезпечення жителів Вільнянського та Новомиколаївського районів та, найголовніше - знизити тарифи на воду для населення, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова облдержадміністрації, Прем’єр-міністр України Микола Азаров підтвердив, що Запорізька область буде пріоритетною в реалізації державної програми «Питна вода». Мета цієї програми – щорічно підключати до споживання чистої питної води  до 60 тисяч жителів регіону.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області