Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наші олімпійці – справжні герої Запорізького краю!»

14 серпня 2012 - 17:00

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся із запорізькими спортсменами-учасниками ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні, їх тренерами та представниками фізкультурно-спортивної громади області.

- Менше трьох тижнів тому ми проводжали наших запорізьких спортсменів до Лондону на ХХХ літні Олімпійські ігри, в яких взяли участь 204 країни світу. Від нашої області виступали 16 спортсменів, а це є показником того, що Запорізький край – це регіон спорту. Наші дівчата – Олеся Повх та Марія Ремень, завоювали бронзові медалі Олімпійських ігор з естафетного бігу 4х100 метрів, і встановили новий рекорд України! На жаль, двом іншим запорізьким олімпійцям – Віталію Наконечному та Олегу Степку, які виступали у складі чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики, для досягнення мети не вистачило тільки одного – об’єктивності суддівства, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області нагадав, що головний олімпійський принцип – це не тільки перемога, а й сама участь у найпрестижніших змаганнях сучасності, тож ті спортсмени, які цього разу не здобули олімпійських нагород, не повинні засмучуватись: вони все одно найкращі, та є головними представниками спортивної еліти України.

Глава області пообіцяв, що обласна влада зробить все від неї залежне для всебічного розвитку спорту в Запорізькому краї.

- Ми докладемо всіх зусиль, щоб спорт у нашому регіоні планомірно розвивався. Я переконаний, що реконструкція головної критої спортивної арени області – Палацу спорту «Юність», якій ми приділяємо велику увагу, стане поштовхом для того, щоб на Олімпіаді в Бразилії після 12-річної перерви були представлені українські команди з ігрових видів спорту. А спортивних керівників усіх рангів і тренерський потенціал нашої області я закликаю активніше залучати молодь до занять у різних секціях, щоб виховати гідну зміну сьогоднішнім олімпійцям, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Після вітальної промови керівник області нагородив учасників ХХХ Олімпійських ігор та їх тренерів цінними подарунками, Подяками та Почесними грамотами ОДА.

Не залишилися без подарунків і представники влади: учасники головних всесвітніх змагань привезли їм  у подарунок сувеніри з Олімпійських ігор.

 

Довідкова інформація:

27 липня – 12 серпня у Лондоні проходили ХХХ літні Олімпійські ігри, в яких взяли участь 204 країни світу. Збірна команда України була представлена 245 спортсменами, з них 16 – від Запорізької області.

Українці завоювали 20 медалей, з них шість – золоті, п’ять – срібні, дев’ять – бронзові. За підсумками Олімпійських ігор Україна посіла 14 місце.

Запоріжанки Олеся Повх та Марія Ремень завоювали бронзові медалі з легкої атлетики в естафетному бігу 4х100 метрів, встановивши новий рекорд України.

 

 

Управління  справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров