Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вирішення проблем пенітенціарної служби має бути системним

16 серпня 2012 - 10:40

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з Головою Державної пенітенціарної служби України генерал-лейтенантом внутрішньої служби Олександром Лісіцковим, який перебуває з робою поїздкою в Запорізькій області. У зустрічі також взяли участь міський голова Олександр Сін та начальник управління Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області Олександр Крикушенко.

Головні питання, що обговорювали посадовці, – шляхи співробітництва регіональної та місцевої влади з пенітенціарною службою в напрямку покращення умов в установах виконання покарань, підтримка  виробничної діяльності підприємств установ пенітенціарної служби.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, запорізька влада приділяє значну увагу цим питанням, але вирішення проблем пенітенціарної служби має бути більш системним.

- Пенітенціарна система України потребує серйозного реформування .  Тюрма мусить бути місцем для виправлення людини, а не для тортур. Необхідно відокремити кримінальний світ від людей, які потрапили до установ покарання випадково. Це дуже важливе стратегічне питання. Якщо ми не розірвемо цей ланцюг, подолати  злочинність буде дуже  складно,   - висловив свою думку Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації позитивно оцінив роботу Запорізького управління Державної пенітенціарної служби, яке очолює Олександр Крикушенко.

- Те, що сьогодні робить пенітенціарна служба в напрямку пошуку резервів та ресурсів для системи, дуже вірно. Обласна влада має намір і далі продовжувати співпрацю з обласним управлінням пенітенціарної служби у підтримці виробничної діяльності в установах виконання покарань. Адже зайнятість засуджених – це досить ефективна форма, яка сприяє зниженню рівня злочинності, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Як розповів голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков, саме розвиток виробництва в установах виконання покарань  є одним з пріоритетів у роботі служби. Це питання має дуже важливе суспільне значення.

- Ми активно співпрацюємо з владою на місцях, регулярно зустрічаємося з представниками регіонів, керівниками місцевої влади та обговорюємо шляхи співробітництва. Виробництво – це добре, бо дозволяє службі мати додатковий фінансовий ресурс. Але наразі в установах виконання покарань в Україні перебуває 120 тисяч людей. Від того, чи отримають вони професію, чи навчаться працювати, залежить їх подальша доля: або вони повернуться  до нормального життя, або знову підуть шляхом скоєння злочинів, - зазначив Олександр Лісіцков.

Пенітенціарна служба України потребує системного реформування і в цьому питанні їй необхідна підтримка влади всіх рівнів – така загальна думка всіх учасників зустрічі, що відбулась в облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів